'Presence' van Tourette van Meurs-Oxenaar wint Arti-Shock Prijs 2019


'Presence' van Tourette van Meurs-Oxenaar wint Arti-Shock Prijs 2019

In Museum Rijswijk is de Arti-Shock Prijs 2019 uitgereikt tijdens de opening van de jaarlijkse ledententoonstelling. Een jury van professionals nomineerde drie werken. De winnaar is kunstenares Tourette van Meurs-Oxenaar met haar werk 'Presence'.

Rijswijk - De jury van de Arti-Shock Prijs bestond dit jaar uit voorzitter Johanna Besteman, wethouder van o.a. Onderwijs, Kunst en Cultuur van de Gemeente Rijswijk, Marleen van Wijngaarden, kunstenaar, galeriehouder van Galerie PHK18 en founder/director van MURALS Inc. (Rotterdam), en Hans Kleinjan, tandarts, kunstenaar en galeriehouder (Rotterdam). Drie kunstwerken werden genomineerd. De eerste twee nominaties waren het werk 'Industrie' van Ben Stolk en de foto 'Ice Castle' van Peet Hiddink. De Arti-Shock Prijs 2019 ging naar 'Presence', is van Tourette van Meurs-Oxenaar. Het kleine werkje riep bij de juryleden geheel verschillende emoties op, zoals het juryrapport leest: 'van positieve aangename als rust, tot meer negatieve als herinnering aan verlies en afscheid.' Het volledige juryrapport is te lezen op de Arti-Shock website: arti-shock-rijswijk.nl.

Praktische informatie

De Arti-Shock tentoonstelling is nog te zien t/m zondag 27 oktober. Museum Rijswijk is gevestigd in Herenstraat 67 in de kern van Oud-Rijswijk.  Openingstijden: di t/m zo 11-17u. Informatie over de tentoonstelling en andere exposities is te vinden op: museumrijswijk.nl.

Galerie Arti-Shock is gevestigd in Schoolstraat 26 (hoek Kerkstraat) in het gezellige centrum van Oud-Rijswijk. Openingstijden: woe/do/vrij 13-17u, za 11-16u, zo 14-17u; toegang is gratis. Meer info is te vinden op: arti-shock-rijswijk.nl.

    

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden