Foto: Wil Kouwer

Sportieve ontmoeting op Sportcongres Rijswijk

Woensdag 16 oktober was sportend Rijswijk bijeen tijdens het eerste Sportcongres Rijswijk, georganiseerd door de Sportraad Rijswijk. Vertegenwoordigers van de Rijswijkse sportverenigingen spraken daar met elkaar over onder meer de vitaliteit van de sportverenigingen en over het gebruik van de sportruimtes in Rijswijk. De avond werd goed bezocht.

Rijswijk - De Sportraad Rijswijk en de gemeente Rijswijk spraken de afgelopen maanden met de Rijswijkse sportverenigingen over de toekomstige ontwikkelingen binnen de sport in het algemeen en binnen de sportverenigingen en wat dit onder meer betekent voor de sportaccommodaties. Ook is een onderzoek uitgevoerd naar de vitaliteit van de sportverenigingen. Tijdens het congres werden hun bevindingen gedeeld en besproken met de aanwezigen. Onder meer kwam naar voren dat sportverenigingen behoefte hebben aan meer accommodaties en meer ondersteuning. Zij weten bijvoorbeeld niet altijd waar ze informatie of ondersteuning kunnen halen en wat er mogelijk is aan subsidies. Ook geven de verenigingen aan dat er behoefte is aan meer onderlinge samenwerking. Daarnaast is er behoefte aan het werven van meer jeugd. Reden te meer waarom de Sportraad het initiatief heeft genomen om met de verenigingen een JeugdSportraad te beginnen, die gevraagd en vooral ook ongevraagd de Sportraad Rijswijk advies kan geven. Het congres werd afgesloten door Mandy Hessing, diëtiste, die samen met Team-Fit de sportverenigingen voorzag van inspirerende tips voor de gezonde sportkantine die in 2021 gerealiseerd zal moeten zijn.

Bas Contant, voorzitter van de Sportraad Rijswijk, kijkt terug op een geslaagde avond. "Ik ben heel blij met de grote opkomst en de betrokkenheid van al die vrijwilligers die zich elke dag weer inzetten voor de Rijswijkse sport." De avond werd afgesloten met een bijzonder moment. Bestuurslid Gerard Wetzels nam afscheid als lid van de Sportraad. Contant bedankte hem voor zijn inzet. "Het zijn vrijwilligers als Gerard , die al tientallen jaren als sportbestuurder actief is, waar we in Rijswijk enorm trots op mogen zijn!"

Wethouder Sport Björn Lugthart , eveneens aanwezig op het congres, complimenteerde de organisatoren. "Ik ben onder de indruk van het werk en de betrokkenheid van de Sportraad. Als vertegenwoordigers van de Rijswijkse sporters leveren zij een belangrijke bijdrage aan het Rijswijkse sportklimaat."

Meer informatie over de Sportraad Rijswijk is te vinden op www.sportraadrijswijk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden