Modelbouwers van IPMS regio Zuid Holland stellen een deel van hun modellen tentoon en geven informatie over de modelbouwhobby.
Modelbouwers van IPMS regio Zuid Holland stellen een deel van hun modellen tentoon en geven informatie over de modelbouwhobby. (Foto: )

Bijzondere afsluiting seizoen Bunkercomplex Park Overvoorde!

Rijswijk - In de Funkhorchstelle in Park Overvoorde luisterde de Duitse Luftwaffe vijandelijke radioberichten af. . Er woonden en werkten circa 90 man personeel van de Luftwaffe. Later, in de periode van de Koude Oorlog, zijn de bunkers uitgebreid. Nu vind je er het Bunkercomplex Park Overvoorde / Museum Bescherming Bevolking. Tijdens de openstelling vertellen de gidsen wat de functies van de bunkers waren. Ook laten ze zien welke maatregelen er waren om de bevolking te beschermen tegen een mogelijke atoomaanval. Speciaal voor kinderen worden BB-reddingstechnieken opgezet en kunnen zij ook zelf aan de slag met stokken, touw en knoopwerk. Tevens kan er onder leiding van een zeer enthousiaste begeleider met "granaten" worden gegooid. Ook kunt u de "nieuwe aanwinst" komen bewonderen: de DAF 1300 KMC/BB, (zgn. Lange Daf) die dankzij medewerking van de gemeente Rijswijk nieuw in de collectie zit. In het museum kunt u kennismaken met de enthousiaste modelbouwers van IPMS regio Zuid Holland, zij stellen een deel van hun modellen tentoon en geven informatie over de modelbouwhobby. Bunkercomplex Park Overvoorde is op 20 oktober geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur, laatste rondleiding 15.30 uur. Entreeprijzen: Volwassenen € 7,50 Kinderen van 12 jaar € 5,00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden