Wethouder Johanna Besteman nodigt alle vrijwilligers in Rijswijk uit bij de uitreiking. Foto: Frank Jansen
Wethouder Johanna Besteman nodigt alle vrijwilligers in Rijswijk uit bij de uitreiking. Foto: Frank Jansen (Foto: Frank Jansen)

Stemmen voor de Vrijwilligersprijzen

Redactie

Nominaties zijn bekend

In Rijswijk zijn vele vrijwilligers actief. Vrijwilligers die ouderen helpen, jongeren begeleiden of op andere wijze klaar staan voor hun omgeving. Zij zijn niet meer weg te denken uit het leven van velen. Daarom organiseert de gemeente Rijswijk ieder jaar de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen. Op zaterdag 7 december, de Nationale Vrijwilligersdag, worden de Vrijwilligersprijzen 2019 uitgereikt.

Rijswijk - Verdeeld over drie categorieën, maken genomineerde vrijwilligers kans op één van de prijzen. Wethouder Welzijn Johanna Besteman: "Vrijwilligers zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze samenleving. We hebben hen keihard nodig. Een blijk van waardering voor al hun goede werk is tijdens deze dag zeker op zijn plaats".

U kunt stemmen door per categorie uw stem uit te brengen op de genomineerde kandidaten die volgens u de vrijwilligersprijzen verdienen. Bekijkt u op de website ook even de filmpjes waarin de genomineerden zichzelf voorstellen en vertellen wat ze doen. U kunt in totaal drie voorkeuren aanvinken; in iedere categorie één. U kunt stemmen tot en met 10 november. Dit kan via www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs of u kunt het stemformulier (beschikbaar op locatie) ingevuld in de stembus deponeren op vier plaatsen in Rijswijk: de hal van het stadhuis, de bibliotheek, wijkcentrum Het Oude Raadhuis en wijkcentrum Stervoorde. D

De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn traditiegetrouw op het Vrijwilligersfeest, dit jaar op 7 december georganiseerd in de Sir Winston Club. Wethouder Johanna Besteman nodigt alle vrijwilligers in Rijswijk, ongeacht welk vrijwilligerswerk zij doen, uit op de feestelijke avond.

Nominaties

In de categorie Individueel (vanaf 25 jaar) zijn genomineerd. Dik van Ingen is vrijwilliger bij de Weggeefwinkel in Rijswijk, vertrouwenspersoon, taalmaatje en hardlooptrainer. Joke Groot helpt ouderen met haar vrijwilligerswerk. Gemma Bal helpt anderen met lezen en heeft 126 pleegkinderen in huis gehad en begeleid. Els Roldaan is actief als vrijwilliger op een basisschool sinds 1981. Alex Loopik biedt als jongerencoach trainingen en begeleiding.

In de categorie Jongeren zijn genomineerd: ExpEx jongeren en Jongeren van Don Bosco Rijswijk. ExpEx jongeren staan als ervaringsdeskundigen klaar als maatje voor andere jongeren. Jongeren bij Don Bosco begeleiden de meest uiteenlopende activiteiten voor kinderen van 4 tot 16 jaar.

In de categorie Groepen zijn genomineerd. Vrijwilligers van Archeologie Gemeente Rijswijk zorgen voor mooie vondsten in Rijswijk. Vrijwilligers Respijtzorg ontzorgen mantelzorgers door even voor hun naaste te zorgen. Vrijwilligers van Kinderboerderij Het Akkertje verzorgen de dieren, activiteiten voor bezoekers en meer. Echtpaar Wim en Ria van Veldhoven bereiden maaltijden voor eenzame ouderen. De jeugdtrainers van Wielervereniging de Spartaan trainen zo'n 60 rennertjes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden