Mevrouw Riet Verreck met haar gaste mevrouw Oudshoorn en Fred Tuurenhout en Peter Brand. Allen verbonden aan De Zonnebloem Nieuw Rijswijk
Mevrouw Riet Verreck met haar gaste mevrouw Oudshoorn en Fred Tuurenhout en Peter Brand. Allen verbonden aan De Zonnebloem Nieuw Rijswijk (Foto: Frans Limbertie)

Feestmiddag 40 jaar De Zonnebloem

Frans Limbertie

"Ontzettend mooi werk om te doen"

Afgelopen zaterdagmiddag zat de toneelzaal in woonzorgcentrum Steenvoorde zo goed als vol met vrijwilligers en gasten van De Zonnebloem, omdat de afdeling Nieuw Rijswijk haar veertigjarige jubileum vierde. Allemaal blije gezichten, vooral door de lekkere hapjes in combinatie met de swingende muziek van zanggroep Memories.

Rijswijk - Voordat de dames van dit fraai zingende koor, onder de bezielende leiding van dirigent Joop Alberti, het publiek met hun klassieke liedjes wentelde in weemoed, verwelkomde voorzitter Peter Brand bij aanvang iedereen met een kort praatje. Ook wethouder Johanna Besteman sprak een woordje en liet weten blij te zijn met zoveel enthousiaste mensen die de Zonnebloem een warm hart toedragen. Fred Tuurenhout is bestuurslid Nieuw Rijswijk en organiseert diverse evenementen. "De Zonnebloem is een grote landelijke organisatie met 38.000 vrijwilligers. Deze gemeente kent twee afdelingen: Oud- en Nieuw Rijswijk. Wij hebben hier honderd gasten, zo noemen wij onze ouderen, en 25 vrijwilligers. Deze gasten melden zich bij ons om een dagje mee te gaan. Onze doelstelling is dat wij ouderen die door een lichamelijke handicap eenzaam dreigen te worden, een mooie dag willen bezorgen. Voor onze tripjes hebben we een speciale bus nodig en meestal kunnen we die van Florence hiervoor gebruiken." Tuurenhout doet dit werk nu al negen jaar." Het blijft mooi en dankbaar werk waar je veel voor terugkrijgt. Toch zijn meer vrijwilligers altijd van harte welkom," benadrukt Tuurenhout nog maar eens. "We hebben ze echt nodig, want ook wij worden langzamerhand ouder. Geloof me, het is prachtig werk en je krijgt er veel voor terug.

Wat is het unieke van de Zonnebloem? "Het fijne van deze stichting is dat ondanks dat dit een grote organisatie is, je zelf in staat wordt gesteld om je eigen afdeling te runnen. Zo gaan we gezamenlijk een dagje naar de Keukenhof, of ergens met z'n allen een pannenkoek eten." De gasten betalen uiteraard zelf voor hun tripje, maar dit zijn volgens Tuurenhout allemaal hele redelijke bedragen. "Van het hoofdkantoor uit Breda krijgen we wat geld, en gelukkig ontvangen we deze keer ook wat subsidie van de gemeente Rijswijk en van de Rabobank."

Iemand die zich ook inzet voor de Zonnebloem Nieuw Rijswijk is Riet Verreck. "Ik ben hier al vijftien jaar hier vrijwilligster. Heerlijk om te doen. Om de week bezoek ik twee dames, die beiden in een rolstoel zitten. Heb ik een heel goed contact mee. Ik begeleid ze bij een leuk uitstapje en help een beetje met diverse dingetjes. Maar vooral gezellig met elkaar kletsen, want daar is toch altijd wel veel behoefte aan. Binnenkort gaan we een tripje naar de Orchideeënkwekerij Ter laak in Wateringen maken. Daar kijken de meesten altijd wel naar uit. En nog maar even: vrijwilligers van harte welkom. Genoeg ouderen hier die een praatje willen maken."

Voor meer info; Kiki Helleman 070-3934908 of mail naar w.helleman@ziggo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden