Foto:

Felicitaties Koningin Maxima voor vrijwilligers

Felicitaties van Koningin Máxima voor Vrijwilligers Terminale Zorg

Rijswijk - Vrijwilligers Terminale Zorg zet zich al bijna 30 jaar in voor terminale mensen in de thuissituatie en diens naasten in Rijswijk, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. Het betekenisvolle werk van de 53 vrijwilligers is gisteren beloond met het winnen van de VPTZ Prijs de Vrijwilliger-award! De prijs werd uitgereikt tijdens het VPTZ Congres 'Samen van Betekenis'. Bestuurslid Mia van Leeuwen en vrijwilliger Mila Kishoendajal ontvingen felicitaties van Koningin Máxima die als gast aanwezig was bij een deel van het programma.

Na afloop van de uitreiking zijn Koningin Máxima en minister Hugo de Jonge (VWS) met enkele vrijwilligers van Vrijwilligers Terminale Zorg in gesprek gegaan. De vrijwilligers vertelden wat zij kunnen betekenen voor de cliënt en betrokken familieleden, maar ook wat het werk voor hen betekent. Koningin Máxima en minister Hugo de Jonge toonden een warme belangstelling voor de verhalen van de vrijwilligers.

Rode draad in het congres was welke betekenis 'Er zijn' door vrijwilligers heeft voor de cliënt en de betrokken familieleden, wat écht van betekenis is in de laatste levensfase en hoe ervoor gezorgd kan worden dat dit in de toekomst mogelijk blijft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden