Foto:

Tip voor een leuk herfstvakantie-uitje: Snuffeldag bij stichting Dedicon

Voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar heeft stichting Dedicon in Rijswijk een leuke tip voor een uitje tijdens de herfstvakantie: een Snuffeldag bij de 16 opnamestudio's waar gesproken (school)boeken worden ingesproken. Op zaterdag 26 oktober staan de deuren van 12.00 tot 14.00 uur open voor alle jongeren die interesse hebben om leuk en bijzonder vrijwilligerswerk te doen.

Rijswijk - Bij Dedicon worden jaarlijks 2.000 (school)boeken ingesproken voor leerlingen en studenten die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Dit wordt grotendeels gedaan door zo'n 200 vrijwillige voorlezers. Jongeren die zich graag maatschappelijk in willen zetten zijn van harte welkom om eens vrijblijvend een kijkje in de keuken te nemen. Zo kun je, behalve als voorlezer, ook als vrijwilliger aan de slag als opnameleider of leesbegeleider.

Om meer jongeren te interesseren voor het vrijwilligerswerk is Dedicon gestart met het project 'Onzichtbare helden' om hen de kans te geven om werkervaring op te doen en zich maatschappelijk in te zetten. "Wat ons betreft ben je een held als je je vrijwillig inzet voor een doelgroep die helaas nog te vaak aan de zijlijn staat," aldus projectleider Anne Claire van der Lugt. "Want als je niet (goed) kunt lezen, kun je niet mee op school, kun je niet meepraten over het laatste boek en sta je al snel op achterstand. De onzichtbare helden verrichten dus belangrijk werk en doen ondertussen waardevolle ervaring op. Dat levert alleen maar winnaars op."

Meer informatie over het project 'Onzichtbare helden' en de beschikbare functies zijn te vinden op https://onzichtbarehelden.com.

Locatie: Dedicon, J.C. van Markenlaan 3 (7e etage), 2285 VL Rijswijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden