Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen.
Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen. (Foto: Rijswijk Wonen)

Viering hoogste punt nieuwbouw Tuinen van Sion, RijswijkBuiten

Redactie

Tuinen van Sion - RijswijkBuiten

Op donderdag 3 oktober 2019 vierden Rijswijk Wonen, Bouwinvest en Dura Vermeer Bouw Zuid West het hoogste punt van hun nieuwbouwprojecten in de Tuinen van Sion, fase 13. Zij bouwen in totaal 122 eengezinswoningen in dit nieuwe deelplan van RijswijkBuiten. Uniek in dit project is dat alle mensen aan bod komen. Er komen 26 sociale huurwoningen, 38 vrije sector huurwoningen en 58 koopwoningen in diverse prijsklassen.

Rijswijk - Het bereiken van het hoogste punt is een succes om te vieren! En traditie is om dit samen met de bouwplaatsmedewerkers te doen. De nieuwe directeur-bestuurder van Rijswijk Wonen, Rob van den Broeke, hield een speech namens alle partijen en bedankte de medewerkers. "We zijn trots dat we met deze 122 nieuwe eengezinswoningen de woningvoorraad in Rijswijk uitbreiden", aldus Van den Broeke. Na een rondleiding langs de verschillende bouwprojecten, kon iedereen terecht bij de frietkraam voor een lekkere snack. En natuurlijk een (fris)drankje om te proosten op het hoogste punt!


DE TUINEN VAN SION
Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. Rijswijk Wonen realiseert 26 eengezinswoningen voor de sociale verhuur, die inmiddels zijn verhuurd via Woonnet Haaglanden. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen in verschillende prijsklassen. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West. Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, onder andere door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit. Woningcorporatie Rijswijk Wonen heeft met ruim 6.000 betaalbare huurwoningen en 60 medewerkers al 100 jaar een spilfunctie in de lokale volkshuisvesting. De bouwopgave is groot en de duurzaamheidsambities zijn hoog. Zo wil Rijswijk Wonen de komende 5 jaar 800 nieuwe woningen bouwen en 1.600 woningen verduurzamen en verbeteren. In 2019 wordt gebouwd aan minimaal 300 nieuwbouwwoningen. Kijk voor meer informatie op website: www.rijswijkwonen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden