Time4You Rijswijk laat kinderen even zichzelf zijn tijdens waardevolle knutseluurtjes.
Time4You Rijswijk laat kinderen even zichzelf zijn tijdens waardevolle knutseluurtjes. (Foto: VluchtelingenWerk Zuidwest-Nederland)

Even jezelf zijn in het stressvolle bestaan van azc Rijswijk

Het is lachen gieren, brullen. Rennen, ravotten, klieren. Maar er wordt ook geconcentreerd geknutseld en serieus gepraat. Op deze plek in het azc – tijdens het project Time4You van VluchtelingenWerk - kunnen kinderen even kinderen zijn.

Rijswijk - Manon Engbers is vrijwilliger van VluchtelingenWerk en begeleidt kinderen in het azc tijdens Time4You. Op de vraag wat haar werk zo mooi maakt, antwoordt ze kort: ‘De kinderen’. Die kunnen hier zichzelf zijn. Time4You richt zich op de empowerment van kinderen in de centrale opvang. Tijdens Time4You wordt er een veilige omgeving gecreëerd waarin kinderen, als zij daarvoor kiezen, hun verhaal kunnen doen. Dat kan gaan over leuke dingen die hen bezighouden, maar ook om vragen of zelfs problemen waarmee ze rondlopen. Veel van deze kinderen (van 8 tot 12 jaar) wonen hun hele leven al in een azc. Sommigen verhuisden in een paar jaar tijd al veertien keer. Het zijn gewone kinderen, in een ongewoon leven. Zonder al te veel plek om zichzelf te zijn, even alleen te zijn. De gezellige maar ook waardevolle ‘knutseluurtjes’ van Time4You draaien op vrijwilligers. Manon en haar collega’s in Rijswijk zijn op zoek naar versterking. Wie gunt kinderen in azc’s een plek om kind te zijn? Wie komt er helpen?

Zie hier de vacature: https://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland/vacatures/vrijwilliger-kinderspreekuur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden