Herfstmarkt voor Museum Rijswijk

Veel bloembollen en bodembeestjes

Het plein voor Museum Rijswijk wordt aanstaande zaterdag omgetoverd tot een groene najaarsmarkt. Je vindt er onder meer bijzondere bollen, biologische najaarsplanten en verse honing. De Compostbakker neemt met zijn Compostcircus de kinderen mee in de ondergrondse wereld van de wilde tijgerworm en monsters met miljoenen poten.

Rijswijk - De markt wordt door Platform Groen in Rijswijk, Operatie Steenbreek en het Museum Rijswijk op touw gezet. Met de hevige stortbuien van afgelopen dagen is het weer tijd om aandacht te vragen voor maatregelen die je kunt nemen in de tuin om droge voeten te houden. Tijdens de markt kunnen kinderen tussen 12.00 – 14.00 uur hun eigen grondgriezel maken van (schoon) afval onder begeleiding van vrijwilligers van de Zwerfafvalbrigade en de Groene Karavaan. Het is deze week Bodemdierendagen (www.bodemdierendagen.nl) en Jan Morsch van De Compostbakkers laat zien hoe je je compost kunt maken en welke dieren in de bodem daarbij helpen. Planten profiteren daar weer van.

U bent van harte welkom op de markt, die duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Natuurlijk is Museum Rijswijk, de tuin en het museumcafé ook geopend voor bezoek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden