Foto: Frank Jansen

Geslaagde fietsactie voor Aandachtslab

Rijswijk - Op zaterdag 28 september vond in en rond Rijswijk het benefietevenement "Fietsen voor AandachtsLab" plaats om geld in te zamelen voor Stichting KDC AandachtsLab. Ruim 120 fietsers deden mee. Zij fietsten afstanden tussen de 30 en 120 kilometer door de regio's Westland, Vlietland en Delfland. Burgemeester Michel Bezuijen en de wethouders Björn Lugthart en Jeffrey Keus fietsten ook mee. Met het fietsevenement wilde KDC AandachtsLab een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar bewegen voor het realiseren van een therapeutisch zwembad. In totaal is een bedrag van 33.218 euro opgehaald. Dat is ruim voldoende om het therapeutisch bad te kunnen realiseren.

De opbrengst is mede gerealiseerd door een bijdrage van Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind welke tot stand kon komen door de samenwerking met Rotary Rijswijk West.

KDC AandachtsLab is een bijzonder kinderdagcentrum in Rijswijk waar kinderen tot 18 jaar met een ernstig meervoudige beperking gestimuleerd worden in hun ontwikkeling door intensive begeleiding op maat. Het concept van KDC AandachtsLab is voor de regio Rijswijk uniek en vooruitstrevend. Niet alleen door de focus op ontwikkeling en beweging, maar ook omdat er naar wordt gestreefd kinderen meer te laten participeren in de maatschappij. Zo zorgt het AandachtsLab dat zij méédoen in plaats van toeschouwer zijn. KDC AandachtsLab is een ouderinitiatief. Alleen de professionele zorgverleners ontvangen een salaris. Alle andere werkzaamheden worden vanuit de vrijwilligersorganisatie uitgevoerd. Met deze aanpak kan KDC AandachtsLab de intensieve inzet van één begeleider per twee kinderen realiseren.

Meer berichten