Beide trainers, Tolga Akarsu van Vredenburch op de voorgrond, volgen de spannende wedstrijd.
Beide trainers, Tolga Akarsu van Vredenburch op de voorgrond, volgen de spannende wedstrijd. (Foto: Paul Vredeling)

Semper wint derby van Vredenburch

Nico Mos

Vita Lorente doet oude club pijn

Twee keer per jaar is het 90 minuten oorlog tussen Semper Altius en Vredenburch. Het gevecht in de Rijswijkse derby viel over 90 minuten nog mee. Al trok arbiter Berkleef toch weer het nodige aantal kaarten, de wedstrijd liep nooit uit de hand. Semper Altius hield uiteindelijk de punten thuis, maar door de minieme voorsprong bleef Vredenburch tot het laatst in de wedstrijd (3-2)

Rijswijk - De scheidsrechter heeft amper gefloten voor de aftrap of beide team kletsten er lekker stevig in. Al na 30 seconden moest de doelman van Semper Altius met de voet ingrijpen om erger te voorkomen. In de tegenaanval miste Brahim Amarouche Saidi een 100% kans en dit zou niet de eerste misser zijn van de thuisclub. Het antwoord van Vredenburch liet niet lang op zich wachten. De, voor rust, ongrijpbare linkerspits Edwin Agyare gaf een droomvoorzet op spits Marco van Trier, maar ook deze kans werd niet benut. Ondanks het missen van kansen was er sprake van een levendige wedstrijd met veelal fysieke duels. Halverwege de eerste helft waren er aanvallen over en weer, maar echt grote kansen bleven vooralsnog uit.

Drie goals in een paar minuten

Vijf minuten voor rust werd de snelle Edwin Agyare van Vredenburch diep gestuurd. Hij passeerde behendig drie Semper Altius verdedigers en schoot tegendraads binnen (0-1). Toch konden de gasten deze voorsprong niet vasthouden tot aan de rust. Op slag van rust namelijk was Brahim Amarouche Saidi er op links door en kon hij Ahmad Ahmead bereiken die droog scoorde (1-1). De 2-1 in blessuretijd kan geheel op het conto van de doelman Berend Jansen van Vredenburch worden geschreven. Hij dribbelde met de bal aan de voet, maar liet de bal, geheel onnodig, ontfutselen door Brahim Amarouche Saidi die de 2-1 kon scoren in een leeg doel.

Optisch veldoverwicht

Na de thee begon Vredenburch sterk met een vrije trap van spits Marco van Trier, die op de kruising uiteen spatte. Good old van Trier komt terug van een zware blessure, maar ondanks dat hij niet helemaal in goede doen was, was hij toch weer aardig aan het buffelen. De vele vrije trappen kon Vredenburch niet omzetten in doelpunten en dat deed de thuisploeg wel. Na een uur speeltijd kon Mitchel Beijersbergen, ex RKAVV, na een langlopende aanval 3-1 scoren. In die aanval waren Patrick Suijkerbuijk en Brahim Amarouche Saidi, in een driehoekje, betrokken. Het verzet leek nu echt gebroken. Ondanks dat Vredenburch er via een kopbal van Marco van Trier nog 3-2 van maakte. Winnend trainer Vita Lorente: "De score had natuurlijk veel hoger moeten zijn. We creëerden heel veel kansen, maar we hebben ons te weinig beloond. Een uitslag van 7-2, 7-3 had zeker niet misstaan. Door het minieme verschil bleef Vredenburch in de wedstrijd, maar goed ik ben super tevreden met deze winst. Met vier punten uit twee wedstrijden doen we gewoon mee", aldus trainer Vital Lorente van Semper Altius die vorig seizoen nog trainer van Vredenburch was.

Meer berichten