De kinderen van de Wethouder Brederodeschool lopen samen met wethouder Björn Lugthart naar school
De kinderen van de Wethouder Brederodeschool lopen samen met wethouder Björn Lugthart naar school (Foto: Tel. 015-3100340 Mob.06-42633788 Fax.015-3100341 Guirlande 9 2496 VW Den Haag)

Kom deze week lopend naar school tijdens de Schoolbrengweek

Kom deze week zo veel mogelijk lopend of met de fiets naar school. Dat was de oproep aan ouders en kinderen vanuit de actie Schoolbrengweek, een evenement waar scholen in de hele provincie Zuid-Holland aan mee doen. De actie is er op gericht om verkeersveiligheid rondom scholen onder de aandacht te brengen en maakt deel uit van de campagne van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH).

Rijswijk - De kinderen van de Wethouder Brederodeschool deden donderdag ook mee met de actie en kregen daarbij gezelschap van wethouder Verkeer Björn Lugthart. Hij legde de kinderen uit waarom het goed is met de fiets of lopend naar school te gaan: "Het is gezond, goed voor je leerprestaties, voor de verkeersveiligheid, de verkeersvaardigheid, het milieu, maar vooral ook leuk!"


Gedrag
Iedere dag komen in Zuid-Holland 15 mensen niet veilig aan op hun bestemming. Uit onderzoek is af te leiden dat een groot deel van die ongevallen te maken heeft met onveilig gedrag. Bijvoorbeeld omdat verkeersdeelnemers niet opletten, onder invloed rijden, fietsen zonder verlichting, bezig zijn met hun smartphone, of te hard rijden. De Schoolbrengweek is een actie om verkeersdeelnemers hier bewust van te maken.


Veilig naar school
"Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer," legt wethouder Lugthart uit. "Daarom doen we er vanuit de gemeente alles aan doen om de omgeving rond scholen veiliger te maken. Dat doen we onder meer door het aanleggen van schoolzones rondom basisscholen. Deze leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. En campagnes als deze helpen daar natuurlijk ook bij. Want ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen." Iets waar de wethouder zich graag sterk voor maakt.


Overige scholen
Naast de Wethouder Brederodeschool deden ook de Godfried Bomansschool, Nicolaas Beetsschool, Mariaschool en Petrusschool mee met de Schoolbrengweek.


SCHOOL op SEEF voorziet met Verkeerskunsten in een complete doorgaande leerlijn voor de praktische verkeerslessen voor groep 1 tot en met 8 t.b.v. verkeerseducatie.

Meer berichten