Burgemeester Bezuijen kijkt vooruit naar het Strandwalfestival: "Hier wordt iets moois voor, van en door de Rijswijkse inwoners neergezet."
Burgemeester Bezuijen kijkt vooruit naar het Strandwalfestival: "Hier wordt iets moois voor, van en door de Rijswijkse inwoners neergezet."

'Strandwalfestival is Rijswijkse reünie'

Emile Verdegaal

Burgemeester trots op resultaat

Het enthousiasme van burgemeester Michel Bezuijen groeit nog steeds. "Vaak zie je met dit soort evenementen dat ze eenmalig zijn. Het Strandwalfestival is echter niet meer weg te denken uit Rijswijk. Hier is iets moois neergezet, een compliment richting het bestuur."

RIJSWIJK - Jaarlijks in het tweede septemberweekend is de Van Vredenburchweg en omgeving dé plek waar inwoners en de Rijswijkse organisaties elkaar ontmoeten. Ook dit jaar is de burgemeester weer blij verrast met het gepresenteerde programma. "Terugkerende onderdelen wisselen elkaar af met nieuwe initiatieven. Dat begint meteen al op vrijdagavond met het onderdeel Helemaal FRESH. Speciaal bedoeld voor de Rijswijkse jongeren, deze avond wordt er ook geen alcohol geschonken."
Met de festivalorganisatie is voor de jaren 2019-2021 een convenant gesloten. "Agenda's van artiesten lopen snel vol en met deze garantie kunnen de organisatoren in iets meer rust ook voor de volgende jaren weer een mooi programma in elkaar zetten."

Afgesproken is wel dat de gemeente haar bijdrage gaat terugbrengen. Het festival moet dus nog actiever op zoek naar sponsoren en bedacht voor dit jaar de actie GEEF&BELEEF. Burgemeester Bezuijen: "Opnieuw een prima plan. Het Strandwalfestival is een feest van, voor en door de Rijswijkers en op deze wijze kunnen ook inwoners laten zien dat ook zij hieraan hun steentje willen bijdragen."

Zoals eerdere jaren is ook het voltallige college weer present. Opnieuw wordt zaterdagmiddag een 'tijdelijk stadhuis' ingericht, dit jaar bij de Naald in het Rijswijkse Bos. Het gaat de burgemeester te ver hier alle activiteiten op te sommen. "Maar wie met mij of een van onze wethouders in gesprek wil, mag een bezoek aan dit Gemeentepaviljoen zeker niet overslaan."

Terugkerend is ook de Strandwalmarkt, die overigens dit jaar begint bij het Onderwatershof en dus iets meer richting het Rijswijkse bos is opgeschoven. Op de Strandwalmarkt staan er meer dan 100 verschillende kraampjes van Rijswijkse organisaties. Deze gezellige, interessante en actieve markt is in vier zones verdeeld: kinderzone, cultuurzone, ouderenzone en de gezonde leefstijlzone. "De kans is groot ook hier de collegeleden tegen het lijf te lopen. Alle wethouders zullen de markt bezoeken en dan vooral die kramen en activiteiten die aansluiten bij hun verschillende portefeuilles."

Zaterdagavond gaat dan het dak eraf en wisselt een keur aan artiesten met namen als The Clarks, Maan en Xander de Buisonje elkaar af op het hoofdpodium. De avond wordt om 00:30 uur afgesloten, alle aanwezigen kunnen dus op tijd naar bed om zich zondag te melden bij de FRIS&FRUITIG activiteiten. Is burgemeester Bezuijen ook nog voornemens deel te nemen aan dit sportieve slotprogramma? "Ik sluit niet uit dat ik kom kijken. Het deelnemen zelf laat ik liever over aan onze sportwethouder Björn Lugthart. Ieder lid van het college heeft nu eenmaal zijn of haar eigen specialiteit."

Meer berichten