Olifant Hansken was een geschenk voor de Hollandse stadhouder prins Frederik Hendrik van Oranje.
Olifant Hansken was een geschenk voor de Hollandse stadhouder prins Frederik Hendrik van Oranje. (Foto: )

Kindervoorstelling over Rijswijkse olifant Hansken

Speciaal voor kinderen (maar voor ouderen net zo leuk!) vertelt Laurens de Groot het onwaarschijnlijke reisverhaal van de Rijswijkse olifant Hansken. Weet je wat nu zo leuk is? Het is een waargebeurd verhaal!

Rijswijk - Als jong olifantje kwam Hansken rond 1630 van Ceylon naar Nederland. Hij was een geschenk voor de Hollandse stadhouder prins Frederik Hendrik van Oranje. Hij werd ondergebracht in de stallencomplex van de prins in Rijswijk en dat lag destijd pal tegenover het museum. Veel belangstelling had de prins niet voor zijn olifant en op zeker moment werd Hansken verkocht. Voortaan ging de olifant als kermisattractie door heel Europa. Hij leerde tal van kunstjes en het publiek vond het prachtig. Laurens de Groot vertelt wat Hansken zoal kon en wat er uiteindelijk met hem gebeurde.


Dit onwaarschijnlijk reisverhaal wordt door Laurens de Groot zaterdag 14 september vertelt om 13.00, 14.00 en om 15.00 uur op het voorplein van het museum. Toegang is gratis. Na afloop kunnen alle kinderen een ijsje halen bij de ijscoman die eveneens op het voorplein staat. Zo'n ijsje gaat er natuurlijk altijd wel in. Zal dat even lekker smaken na zo'n mooi en spannend verhaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden