Zo veel mogelijk inwoners actief in de samenleving

De gemeente Rijswijk wil inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen om actiever te worden in de samenleving. Om het beleid beter te laten aansluiten op de behoefte wil de gemeente in beeld krijgen wat deze inwoners hiervoor nodig hebben. Daarom krijgen zij binnenkort een enquête thuisgestuurd.

Rijswijk - De enquête moet inzicht geven in hoeverre inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt actief deelnemen aan de samenleving en welke ondersteuning hen daarbij kan helpen. De vragen gaan over de dagelijkse bezigheden, welke activiteiten ze ondernemen, welke belemmeringen ze ervaren en welke ondersteuning ze nodig hebben om mee te kunnen doen. De enquête is volledig anoniem.

"Als gemeente Rijswijk vinden wij het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in de samenleving. En werk is daarvoor de beste manier", zegt Johanna Besteman, waarnemend wethouder Sociaal Domein. "Zolang werken (nog) niet mogelijk is, stimuleren we onze inwoners om waar mogelijk op een andere manier mee te doen. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen of actief te worden bij een vereniging."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden