Orgelconcert Ben van Oosten in Bonifatiuskerk op 15 september

In de concertserie Muziek in de Bonifatius staat op zondagmiddag 15 september in de Bonifatiuskerk in Rijswijk om 15.00 uur een bijzonder concert op het programma. Ben van Oosten verzorgt een orgelconcert, getiteld 'Bach en 19e -eeuwse Franse (symfonische) muziek', met werken van Johann Sebastian Bach, César Franck, Louis Vierne en Charles-Marie Widor.

Rijswijk - Ben van Oosten (64) studeerde orgel en piano aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en vervolgens in Parijs. Op 11-jarige leeftijd kreeg Ben zijn eerste aanstelling als kerkorganist en vier jaar later debuteerde hij als concertorganist in zijn geboorteplaats Den Haag. Sindsdien treedt hij met groot succes op in de belangrijkste orgelcentra over de gehele wereld en vestigde hij zijn reputatie als één van de vooraanstaande internationale concertorganisten. Vanwege zijn grote verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Ben van Oosten driemaal onderscheiden door de Société Académique 'Arts-Sciences-Lettre' te Parijs. De Franse regering benoemde hem tot Chevalier (1998) en Officier (2011) dans l'Ordre des Arts et des Lettres. In 2010, bij zijn 40-jarig jubileum als concertorganist, werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ben van Oosten is als hoofdvakleraar orgel verbonden aan Codarts (Rotterdams Conservatorium). Sinds 1990 is Ben van Oosten organist van de Grote Kerk te Den Haag en aldaar artistiek leider van het jaarlijkse 'Internationaal Orgelfestival'.

Dit orgelconcert is onderdeel van de concertserie 'Muziek in de Bonifatius' aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden