Foto: MARC WIEK PHOTOGRAPHY

Opbouw van het Strandwalfestivalterrein gestart

Het is je vast niet ontgaan: nog een aantal dagen en we vieren het jaarlijkse Strandwalfestival. De 11e editie van het Rijswijkse festival vindt dit jaar plaats van vrijdag 13 tot en met zondag 15 september. Om er ook dit jaar weer een onvergetelijk weekend van te maken, wordt het festivalterrein zorgvuldig en gestructureerd opgebouwd vanaf maandag 9 september.

Dordrecht - Het Strandwalfestival kent dit jaar verschillende onderdelen: Strandwalmarkt, Lampionnenoptocht, Helemaal FRESH, Strandwal By Night, Familiedag en Fris & Fruitig. De programmaonderdelen vinden, verspreid over het weekend, plaats op een aantal locaties. Het gehele festivalterrein betrekt een gebied van De Naald in het Rijswijkse Bos, gedeelte Van Vredenburchweg, Von Fisennepark en Landgoed Te Werve. Overal op het festivalterrein wordt dit jaar gewerkt met recyclebare en CO2-duurzame bekertjes.
Op maandag 9 september is de opbouw gestart van het festivalterrein bij De Naald in het Rijswijkse Bos. Op vrijdag 13 september worden twee podia geplaatst langs de Van Vredenburchweg voor de Strandwalmarkt van zaterdag 14 september. Het podium van Ton`s Muziekcafé on tour (voorheen Ruysdaelpodium) komt op de kruising Don Boscolaantje en Van Vredenburchweg. Het cultuurpodium staat op de kruising Jozef Israëlslaan en Van Vredenburchweg en in de Bonifatiuskerk treden koren op.

Afzettingen en parkeren tijdens het festival
Op zaterdag 14 september van 7.00 uur tot circa 23.00 uur is de Van Vredenburchweg vanaf de Burgemeester Elsenlaan tot en met de kruising Jozef Israëlslaan afgesloten voor alle verkeer. Parkeren is in het afgesloten gebied niet toegestaan op zaterdag 14 september. Auto's die hier nog staan worden weggesleept tot buiten het festivalterrein. De woningen en overige gebouwen zijn uiteraard wel bereikbaar voor hulpdiensten zoals brandweer en ambulance.

Bereikbaarheid
Het verkeer naar de Burgemeester Elsenlaan wordt via de Rembrandtkade en de Lindelaan omgeleid. Het verkeer naar het Ruysdaelplein wordt omgeleid via de Paets van Troostwijkstraat in Den Haag en de Steenlaan. Deze omleidingen zijn met borden aangegeven.

Wilt u meer informatie of heeft u specifieke vragen? Ga naar www.strandwalfestival.nl en neem contact op met de organisatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden