Tim Kortekaas ( l) en Anders Lee Larsen
Tim Kortekaas ( l) en Anders Lee Larsen (Foto: )

"Wij willen spelers beter maken"

Nico Mos

Anders Lee volgt Pieter op

Lokomotief Basketbal Heren 1 coach Pieter Mourik maakte al in het voorjaar kenbaar te gaan stoppen. Pieter grossierde in prijzen. De club vond snel een opvolger namelijk Anders Lee Larsen (38), werkzaam al langere tijd bij de jeugd. Hij is doorgeschoven naar senioren 1 en Tim Kortekaas (28) is zijn assistent. Daarnaast traint Tim ook nog de U16 jeugd. Een kennismaking.

Rijswijk - "Mijn kinderen zijn al van jongs af aan opgegroeid bij Lokomotief en van lieverlee ben ik er als coach ingegroeid. Zelf altijd gebasketbald dus heb ik snel bij de jeugd assistentie bij trainingen verleend en uiteindelijk daar zo'n twaalf, dertien jaar gecoacht. Nu Pieter is vertrokken heeft het bestuur mij doorgeschoven als coach van Heren1. En Tim zal mij komend seizoen assisteren", antwoordt Anders Lee op de vraag waarom hij coach is geworden van Heren 1. Anders Lee Larsen is geboren in Denemarken, maar woont alweer zo'n 16 jaar in Nederland. "Lokomotief is a. bij mij om de hoek en b. mijn kinderen zijn bij Lokomotief opgegroeid, zeg maar. Ik heb daar eerst bij de jeugd geholpen en ben daar snel geaccepteerd. Ik heb altijd (jeugd) spelers opgeleid en als je wilt en je investeert in jezelf, dan kun je heel ver komen in deze sport. Dat is ook de filosofie van Lokomotief. Een voorbeeld van een speler die het uiteindelijk waargemaakt heeft is Keye van der Vuurst de Vries, die ik in de jeugd heb getraind en die zijn talenten heeft verzilverd (Keye speelt nu in de top in België, red.)". En over Heren 1 komend seizoen: "We hebben negen vaste spelers in de selectie, maar zijn nog wel aan het kijken voor één of twee versterkingen. Vier spelers van het tweede team trainen mee. Genoeg spelers om uit te kiezen en zij zullen elkaar wel een beetje pushen. Bram Cissé is een oud-Lokomotiefspeler en keert nu terug". Tim: "Bram zit nu bij de Orange Lions Academy en wil graag daarnaast nog bij ons spelen". Anders Lee: "Bram is een jonge speler, maar heeft wel het talent in huis".

Doelstelling

"Mijn voorganger Pieter Mourik heeft het natuurlijk geweldig gedaan. Hij was een moderne leider, dat heeft hem geen windeieren gebracht. Er is een nieuwe uitdaging, ook voor de spelers. Jeugdspelers Ivo en Willem moeten nu die stap maken en daar is ruimte voor. Wij zijn vooral bezig spelers beter te maken. Wij zien dit als onze voornaamste opdracht. Als we wat verder zijn in het seizoen zien we wel, al mikken we wel op de play offs. Dan strijden we (toch nog) om promotie" (Heren 1 speelt momenteel in de Promotiedivisie, red.). Tim: "Als we goed basketbal spelen komen de resultaten vanzelf wel". Anders Lee: "Daarnaast kijken we, dat vinden wij heel belangrijk, of spelers progressie tonen. De poule-indeling is erg leuk met regio derby's tegen tegen Voorburg en Grasshoppers (Noordwijk), die zullen komend seizoen blikvanger zijn", aldus Anders en Tim. Zij zijn begaan met hun club Lokomotief. "Dat kun je wel zeggen, we steken ongeveer zo'n 20 uur per week in Lokomotief".

Meer berichten