Taalcafé

Op dinsdag 10 september, van 15.00 tot 16.30 uur, is er weer een Taalcafé bij Welzijn Rijswijk. Vanaf 14.45 uur staan de deuren open aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk.


Rijswijk - Tijdens het Taalcafé wordt er onder leiding van Nederlandstalige vrijwilligers in groepen gesproken over allerlei onderwerpen. Dit keer is het thema, in het kader van de week van de analfabetisering, 'taal'. Bij VluchtelingenWelzijn is het mogelijk om taalmaatje en taalvrager te worden/ zijn. Zoek je iemand die met jou de taal wil oefenen? Of wil je zelf met een anderstalige de taal oefenen? Je kunt je aanmelden bij het taalspreekuur op woensdag tussen 09.00 en 12.00 uur of langs komen bij het Taalcafé. Het taalspreekuur was tijdens de zomervakantie gestopt, maar vanaf woensdag 11 september kun je weer bij ons terecht.

De Nederlandse taal is een moeilijke taal. Sommige mensen ervaren problemen bij het spreken en luisteren. Met het Taalcafé in Rijswijk willen VluchtelingenWelzijn (Welzijn Rijswijk) en het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet deze mensen helpen.Vind je het leuk om kennis te maken met mensen uit andere culturen en hen te helpen bij hun spreekvaardigheid? Dan ben je natuurlijk ook meer dan welkom.

Meer berichten