Milo in project Wereldouders in Honduras.
Milo in project Wereldouders in Honduras.

Geen croissantjes maar maistortilla’s deze zomervakantie

Milo en Kai van den Eerenbeemt (10 en 6 jaar) uit Rijswijk en Annabelle en Babette Lemberger (5 jaar en 3 jaar) uit Hilversum zijn deze zomervakantie niet naar de camping in Frankrijk maar brengen hun vakantie door in het kindhulpprogramma van WereldOuders in Honduras. Geen croissantjes maar maistortilla's deze zomervakantie. Waarom? Omdat hun ouders werken voor WereldOuders. ,,Een uitgelezen kans om mijn kinderen te laten zien dat de luxe van Nederland niet vanzelfsprekend is'', zegt de directeur van WereldOuders Pauline Lemberger. 

Rijswijk - In het kindhulpprogramma in Honduras wonen 411 kinderen. Sommigen zijn wees en andere kinderen komen uit kwetsbare gezinnen waardoor hun ouders of familieleden niet voor hen kunnen zorgen. In de programma's van WereldOuders krijgen deze kinderen een liefdevol thuis, én de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en zich te ontplooien als sterke en zelfstandige volwassenen. De kinderen krijgen naast liefde en aandacht ook medische zorg en gaan naar school. WereldOuders ondersteunt in Honduras ook bijna 700 kinderen die wel gewoon bij hun ouders wonen. 

Over WereldOuders
Ieder kind heeft dromen, maar bij veel kinderen in Latijns-Amerika komt van deze dromen weinig terecht omdat ze arm zijn en er in de buurt waar ze wonen heel veel geweld is, bijvoorbeeld door drugsbendes. WereldOuders probeert deze kinderen te helpen. Veel mensen in Nederland steunen WereldOuders zodat kwetsbare kinderen de kans krijgen hun dromen te realiseren. Op dit moment zorgt WereldOuders voor meer dan 7.000 kinderen in Bolivia, Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Haïti, Honduras, Mexico, Nicaragua en Peru.


 

Meer berichten