Foto gemeente Rijswijk
Foto gemeente Rijswijk

Oplossing na brand dependance

Leerlingen van de dependance van de Steenvoordeschool na de vakantie terecht in onder andere de Petrusschool. Een deel van de school aan de P.van Vlietlaan is zaterdag door een uitslaande brand in de as gelegd.

Rijswijk – Bij de brand is zeker één lokaal volledig afgebrand en drie andere hebben veel schade. De brandweer heeft een onderzoek gedaan of er asbest is vrijgekomen. Dat is zowel in de omgeving als in het gebouw niet aangetroffen. Het pand werd gebruikt voor de groepen 6, 7 en 8, Kinderopvang Up van Stichting Kinderopvang Rijswijk en de BSO van de Steenvoordeschool.

Over hoe  het over drie weken met de leerlingen van de Steenvoordeschool gaat, wanneer de zomervakantie is afgelopen, zijn gesprekken gevoerd tussen de gemeente en de school. Uit dit overleg is de volgende tijdelijke oplossing voor  de vier groepen van de bovenbouw van de Steenvoordeschool naar voren gekomen:

Twee groepen kunnen voor een korte periode worden gehuisvest in de Steenvoordeschool aan de Doctor Poelslaan 2-4. De twee andere groepen worden gehuisvest in de Petrusschool vallend onder het bestuur van de Laurentiusstichting aan de Johan Brouwerstraat 2. Het gaat hier om een tijdelijke oplossing tot aan de herfstvakantie. Op beide schoollocaties is ook een BSO van Up gevestigd. Zo blijven kinderopvang en school dicht bij elkaar.

Alle betrokken partijen zijn blij dat er een passende oplossing is gekomen mede dankzij het beschikbaar stellen van lokalen door de Petrusschool. Hierdoor kunnen de kinderen op 2 september gewoon weer naar school. Voor een meer duurzame oplossing na de herfstvakantie is de gemeente in gesprek met de school en de BSO.

Kinderdagverblijf

Afgelopen weekend is men hard bezig geweest om de ruimtes van het kinderdagverblijf van Up schoon te maken. De kinderen van het kinderdagverblijf hoeven niet te verhuizen en kunnen op hun vertrouwde locatie blijven aan de P. van Vlietlaan 8.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden