Vita Lorente is de nieuwe trainer bij Semper Altius en hij kijkt uit naar het nieuwe seizoen.
Vita Lorente is de nieuwe trainer bij Semper Altius en hij kijkt uit naar het nieuwe seizoen. (Foto: )

'Bob Spee maakte mij erg enthousiast'

Lorente naar Semper Altius

Nico Mos

Vita Lorente heeft de afgelopen vier jaar als hoofdtrainer bij de Rijswijkse voetbalvereniging Vredenburch gewerkt. Hij was nu wel toe aan een nieuwe uitdaging en heeft die gevonden bij stadgenoot Semper Altius. Vita licht zijn keuze toe.

Rijswijk - "Voor mijzelf was de overstap van Vredenburch naar Semper Altius logisch. Ik heb daar een fantastische tijd gehad en met een prima groep gewerkt, maar was wel toe aan iets nieuws. Wij speelden tegen Semper Altius, ik had nog niet aangegeven dat ik weg zou gaan, toen vroeg na afloop iemand van Semper, of ik er voor open stond om daar de nieuwe trainer te worden. Ik kwam in contact met Bob Spee (technische commissie Semper Altius, red.) en heb gesolliciteerd", antwoordt Vita op de vraag waarom hij overstapte van de ene Rijswijkse club naar de andere. "Bob maakte mij erg enthousiast en zodoende hakte ik de knoop zelf snel door en heb andere clubs afgezegd. Het leuke vind ik wel dat Vredenburch intact is gebleven en dat geen spelers mij achterna zijn gekomen. Ik ben hier blanco ingestapt. We hebben 37 spelers voor twee teams. Er zijn een aantal spelers terug gekomen die een Semper verleden hebben en een paar spelers van buitenaf. Ik ben nu aan het observeren wat de spelers in huis hebben. Zeg maar dat ik in mijn gedachte aan het selecteren ben. Het is zoeken, maar het is vooral nieuw. Kijk, bij Vredenburch was na vier jaar mijn houdbaarheidsdatum op."

"Ik vind het te ver gaan, dat wij als kanshebber worden getipt. Voor mij is de doelstelling vooral: plezier maken, de groep leren kennen, dan komen de resultaten vanzelf. Het is een cliché, maar is wel zo. Bij elke club waar ik heb gewerkt heb ik om de prijzen gespeeld. Ik ben geen trainer voor de middenmoot. Ik ben nog even ambitieus, fanatiek, maar wel realist. We spelen in een leuke, fantastische poule met veel leuke derby's tegen RVC/ Celeritas, Vredenburch, GDA en Laakkwartier", aldus Vita Lorente.

Nico Mos
Meer berichten