Miniatuurvoorstelling bij AZC Rijswijk

Deze zomer wordt het Vrolijk Museum in het azc Rijswijk omgetoverd tot een miniatuurwoestijn. Kunstenaar Mariska de Groot ontwikkelt samen met azc-bewoners een kunstuitvoering.

Rijswijk - Met behulp van een grote dubbele pendulum die aan het plafond van het Vrolijk Museum hangt, worden driedimensionale tekeningen in zand gemaakt. Gedurende heel augustus groeien de verschillende lagen en kleuren zand uit tot een veranderlijk sculptuur. In de nacht transformeren licht en schaduw de zandheuvels in een landschap vol detail en diepte. Tijdens de laatste uitvoering wordt de betekenis van de spiraalbeweging toegelicht aan de hand van stem, geluid en verhalen.

Stichting de Vrolijkheid nodigt iedereen uit om te komen kijken naar de uitvoeringen, tentoonstelling en open workshops, als onderdeel van een artist-in-residence in azc Rijswijk. Het Vrolijk Museum, aan de Lange Kleiweg 80, Rijswijk, is elke woensdag in augustus vanaf 18.00 uur open voor het publiek om de uitvoering te bezoeken. Op 31 juli 18.00 uur werd de eerste tekening gemaakt.

Stichting de Vrolijkheid is een netwerk van professionele kunstenaars, theatermakers en musici. Samen met een bonte stoet vrijwilligers, kinderen, jongeren en ouders worden kunstzinnige activiteiten op het azc gerealiseerd. Zo kunnen deze jonge mensen talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Kijk voor meer informatie op www.vrolijkheid.nl en www.mariskadegroot.com. U kunt ook geld doneren voor Stichting de Vrolijkheid via: NL47 TRIO 0338 7281 39.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden