De belangstelling voor een e-bike neemt flink toe ziet Rob Hilgersom van Profile in Rijswijk (foto Stella fietsen)
De belangstelling voor een e-bike neemt flink toe ziet Rob Hilgersom van Profile in Rijswijk (foto Stella fietsen) (Foto: )

Steeds meer e-bikes in Rijswijks straatbeeld

"Ik durf wel te stellen dat van de tien klanten bij ons in de zaak er zes een e-bike kopen." Dat zegt Rob Hilgersom, eigenaar van de Profile Fietsspecialist aan de Minister Talmalaan 1 in Rijswijk. Hilgersom ziet vooral ook jonge forenzen een elektrische fiets aanschaffen.

Rijswijk - De fietsenhandelaar onderschrijft daarmee de cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en GFK. Deze clubs zagen dat de verkoop van elektrische fietsen naar 40 procent stijgen. "Bij ons in de winkel ligt het echt hoger. De e-bike is vooral een goed alternatief voor mensen die niet langer met de auto naar het werk gaan. We hebben hier in Rijswijk veel ambtenaren werken die van buiten de stad komen en dan met een elektrische fiets sneller op het werk zijn dan met de auto of openbaar vervoer."

Het imago dat een elektrische fiets alleen maar voor ouderen zou zijn is de e-bike allang kwijt. Dit blijkt uit onderzoek naar het gebruik en imago van elektrische fietsen, uitgevoerd door onderzoeksbureau GFK.

Het onderzoek toont aan dat bijna drie op de vijf Nederlanders vindt dat elektrische fietsen geschikt zijn voor scholieren die een lange afstand afleggen naar school. "Dat zien we hier in de zaak ook", beaamt Hilgersom.

Hans Ouwerkerk
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden