Steenvoorde Klassiek ARDJOENA SOERJADI 11aug19

Wegens groot succes komt Ardjoena Soerjadi weer naar Steenvoorde. Een concert die u niet wilt missen op zondag 11 augustus 2019 om 14:30 uur in het theater van Florence woonzorgcentrum Steenvoorde. De verwachtingen voor het komende optreden zijn dan ook hoog gespannen. Ardjoena Soerjadi studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij onder andere Daniël Wayenberg waar hij afstudeerde als 'piano uitvoerend musicus'. Daarnaast heeft hij orkestdirectie gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel.

Rijswijk - Tijdens zijn conservatoriumstudies studeerde hij enkele maanden, zowel piano als directie aan de Gnesin School voor Muziek in Moskou en volgde hij een dirigeercursus bij Sir Colin Davis in Dresden. Ardjoena heeft altijd een druk bezet muzikaal leven geleid: assistent-dirigent op het Belcanto Festival Dordrecht, cd-opnamen van klavierconcerten en tijdens concerttournees orkesten dirigeren met solopianisten. Hij dirigeerde tevens geënsceneerde operettes, de Johannes- en de Matthäuspassion alsook de Olympische kür van Ankie van Grunsven. In 2010 was hij vakjurylid voor het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten en momenteel dirigeert hij het Capels Dagkoor, het Gemengd Koor Spijkenisse, het projectkoor van de Zangersbond Zuidwest Nederland en het Utrechts Operakoor.

Hij dirigeerde ter gelegenheid van de start van de Tour de France in Utrecht het "Chanson Départ". Met een bijna duizend-koppig koor en -orkest was dat een bijzonder spektakel. Hij dirigeerde meerdere opera's. In maart van dit jaar dirigeerde hij de opera Nabucco van Verdi in Tivoli Vredenburg.

Ardjoena Soerjadi speelt werken van onder andere Chopin, Debussy, Mozart, Bach en Liszt.

De pers schreef: 'Naar Ardjoena Soerjadi kun je niet anders luisteren dan met oren op steeltjes. Dat gaat vanzelf. Keer op keer sleurt hij je met fantastisch verzorgd, elegant en stijlvol spel een bekend partituur binnen."

Adres: Generaal Spoorlaan 62, Rijswijk. Aanvang 14.30 uur. Einde 16.00 uur. Toegangskaart, inclusief het programma en pauzedrankje, is verkrijgbaar aan de deur van het theater vanaf 14.00 uur en kost € 9,00. Bewoners van Steenvoorde en houders van de FlorencePas betalen € 7,50 en kinderen tot 15 jaar € 6,50 (contante betaling). Het theater beschikt over een ringleiding. Vrije zit. Programmawijzigingen voorbehouden. De voorstellingen zijn openbaar (niet alleen voor bewoners van Steenvoorde).

Meer berichten