Voorbereidingen Vakantiebos gestart


Spela en Marlies kijken met plezier uit naar het Vakantiebos op Don Bosco
Spela en Marlies kijken met plezier uit naar het Vakantiebos op Don Bosco (Foto: Frans Limbertie)

Voorbereidingen Vakantiebos gestart

Frans Limbertie

Don Bosco zoekt nog sponsoren

De schoolvakanties zijn in aantocht en dat betekent dus ook weer drukke tijden voor Don Bosco. Vanaf 13 augustus zijn alle kinderen in de leeftijdsgroep van 4 t/m 16 jaar maar liefst drie weken welkom in het Vakantiebos. De voorbereidingen zijn al in volle gang en vooral Spela en Marlies hebben het er maar druk mee. Voorlopig runnen beiden voor even de hele tent.

Rijswijk - Er is altijd wat te doen op Don Bosco. Zo ook deze donderdagmiddag wanneer wij een kijkje komen nemen. Marlies Cuppen is samen met Spela Boznar druk bezig om alles te regelen voor de aankomende vakantieperiode. Sinds hun leidinggevende weg is, zorgen zij er nu voor dat alles op rolletjes loopt. Marlies: "Spela en ik werken nu al acht jaar samen en langzamerhand weten wij precies hoe het hier werkt, wat de kinderen nodig hebben en wat het beste is voor Don Bosco. De eindverantwoordelijkheid ligt nu bij ons, en daar ben ik best trots op. Als kind van tien kwam ik hier al en riep dan altijd dat iedereen alles aan mij kon vragen. En dat doen ze nu ook. Maar we kunnen het natuurlijk niet met z'n tweeën. Gelukkig hebben we de beschikking over veel vrijwilligers, die vooral in de drukke vakantieperiode ontzettend veel werk verzetten. Echt super wat die allemaal doen."

Het bestuur heeft aangegeven dat Marlies en Spela moeten gaan uitvinden hoe ze eventueel verder kunnen. Don Bosco zit namelijk financieel gezien in zwaar weer en onbekend is wat de toekomst brengt. "Ja, het is duidelijk dat we aan de bak kunnen," geeft Marlies aan. "We moeten fondsen gaan werven voor nieuwe projecten. Dat is prioriteit nummer één. En daar zijn we al druk mee bezig. We willen graag door met het vluchtelingenproject, en ook zouden we kinderen met een beperking meer aandacht willen geven. En ook Kids voor Society niet te vergeten! Kinderen gaan dan klusjes doen op een andere locatie, zoals op een kinderboerderij, of ze gaan koken voor oudere mensen. Jong ontmoet dan oud."

Op zoek naar donaties dus. Zoiets moet niet onmogelijk zijn. Don Bosco is bekend in Rijswijk en omgeving. "Precies, daarom hopen we dat de mensen ons een beetje gaan helpen. Het lijkt mij dat iedereen graag wil dat wij blijven." De huur van het pand is een pijnpuntje, want die is vrij hoog. "Daar gaat inderdaad veel geld naartoe. De Gemeente Rijswijk steunt ons voor het Vakantiebos en voor nog twee projecten dit komende schooljaar. Misschien moeten we nog eens met de wethouder gaan praten om te zien of zij ons nog meer kan steunen. Als we willen blijven voortbestaan moeten er nog wat hindernissen overwonnen worden. Maar ik blijf positief. We zijn zo'n leuke en unieke club die alles voor de kinderen doet, dat mag toch nooit verdwijnen? Vorig jaar wonnen we nota bene nog de Kans Inspiratieprijs. We moeten helaas nu elk dubbeltje drie keer omdraaien. Het is eigenlijk continu alle ballen hoog houden en keuzes maken. Dat maakt je wel creatief."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden