CDA wil stop op sociale bouw

CDA wil stop op sociale bouw

'Meer focus op middensegment'

CDA Rijswijk roept het college van B&W op om voorlopig te stoppen met het bijbouwen van goedkope sociale woningen in Rijswijk. Er moet meer aandacht komen voor woningen voor het middensegment.

Rijswijk - "Er zijn genoeg woningen in de sociale sector, die veel beter benut kunnen worden voor de doelgroep", aldus Menno van Enk, fractievoorzitter van CDA Rijswijk tijdens het Kaderdebat in de Rijswijkse gemeenteraad. Het CDA wil een volledige inzet op kwalitatieve goede woningen voor Rijswijkse woningzoekenden in het middensegment. "Koop, maar vooral huur. Dat is belangrijk zodat ook onze politieagenten, leerkrachten en verpleegsters in Rijswijk kunnen (blijven) wonen."

Zijn voorstel heeft ook tot doel om tot meer doorstroming in de sociale huursector te komen. Want die huizenmarkt zit volledig op slot, zo vindt het CDA. "En een betere doorstroming helpt ook al die andere Rijswijkse woningzoekers eerder aan een geschikte woning."

Door de nieuwe woonruimteverordening kan Rijswijk in navolging van Den Haag de huurgrens oprekken tot dat goedkope middensegment van zo'n € 900 per maand. "Als wij dat in Rijswijk ook doen, kunnen we serieus gaan werken aan doorstroming", aldus Van Enk'.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden