Samen met initiatiefnemer Martin Jasper lanceerde burgemeester Bezuijen de website hulpop4poten.nl
Samen met initiatiefnemer Martin Jasper lanceerde burgemeester Bezuijen de website hulpop4poten.nl (Foto: Emile Verdegaal)

Burgemeester promoot uniek inzamelingsinitiatief

Door Emile Verdegaal

Met een druk op de knop lanceerde burgemeester Michel Bezuijen dinsdag 9 juli de website hulpop4poten.nl. De website is bedoeld om geld in te zamelen voor kinderen met epilepsie en is een initiatief van Rijswijker Martin Jasper.

Rijswijk - Martin Jasper kwam op het idee terwijl hij hielp met een eerdere 'dopjes spaaractie' die bedoeld was om geld in te zamelen voor blindengeleidehonden. Hij kwam daarbij in contact met een inwoonster uit Rijswijk met een dochter met zware epilepsie. Dat maakte een grote indruk en bracht hem op het idee voor deze website.

"Kinderen met epilepsie zijn een ondergeschoven kindje", ervoer Jasper inmiddels. "Er wordt heel weinig voor deze groep gedaan. Vandaar mijn idee een landelijke inzameling te starten voor de aanschaf en training van hulphonden. Honden kunnen van alles leren. Van sokken aantrekken tot aan op de noodknop drukken als zich een epileptische aanval voordoet. Ons streven is 12 hulphonden waarmee we in elke provincie 1 kind met epilepsie willen gaan helpen. Het idee is deze kinderen ook te trainen om in de toekomst hulphonden zelf te trainen en te coachen. Groot voordeel is dat de kinderen 'ervaringsdeskundige' zijn."

De burgemeester gebruikte de pauze van de raadsvergadering om de website officieel te lanceren. Hij deed dit door samen met de initiatiefnemer op een grote rode knop te drukken. "Opnieuw een mooi initiatief van Martin Jasper, die zich eerder al inzette voor onder meer de plaatsing van vele AED's in onze gemeente. Voor zover mij bekend is dit een eerste actie voor hulp aan deze specifieke doelgroep. Ik hoop dat veel bezoekers deze website gaan vinden en een bijdrage willen leveren om deze kinderen op deze bijzondere manier uit hun sociaal isolement te halen."

Meer berichten