Over de strijd tegen kanker.

In 'Kankercircus - Overleven met borstkanker' weet de Rijswijkse Annemiek van Moorst op pakkende wijze haar gevoelens omtrent deze vreselijke ziekte te omschrijven. Elk gedicht voelt als een kort verhaal waarin zij de harde werkelijkheid toont.

Rijswijk - Op een creatieve en unieke manier is elk gedicht vertolkt met een foto of tekening. Hiermee wordt de lezer meegenomen op een chronologische reis waarbij het ontdekken van kanker, het overleven van 'het kankercircus' met op haar schouders een duiveltje en een engeltje en vervolgens weer kan genieten van klein geluk waar zij hun huismotto 'het leven is te kort om iedere dag hetzelfde te doen' weer volledig heeft opgepakt. In deze bundel laat zij zien dat zij sterker is dan de kanker. Deze rauwe gedichtenbundel wordt sinds vrijdag 28 juni uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Annemiek van Moorst is moeder van twee studerende dochters, echtgenote van Ed en juf van 850 basisschoolkinderen. In mei 2016 kreeg ze de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de linker oksel te horen. Haar leven stond binnen één minuut op zijn kop. De arts zei: 'We gaan u beter maken.' Na 87 ziekenhuisbezoeken, zestien chemo's, drie operaties en 21 bestralingen in acht maanden kon de vlag weer uit! De kanker is gelukkig uit haar lijf.

Meer berichten