Robert Vogel Jr. (l) en Erik Batstra
Robert Vogel Jr. (l) en Erik Batstra (Foto: )

'Nieuwe leden zijn welkom'

Wing Chun nu ook in Rijswijk

Nico Mos

Wing Chun Kung Fu heeft nu ook een school in Rijswijk, Sir Winston Churchilllaan 285. De oprichter, Robert Vogel jr. (48), geeft alweer 35 jaar les in deze tak van vechtsport en legt uit waarom hij deze stap heeft genomen. Ook schoof Erik Batstra, die Robert assisteert, aan bij het gesprek.

Rijswijk - "De doelstelling van onze Wing Chun Kung Fu training is om mensen assertiever c.q. weerbaarder te maken in agressieve situaties, zodat ze zowel mentaal, als fysiek sterker worden en beter voor zichzelf op kunnen komen. En mocht er een incident hebben plaatsgevonden, dan kunnen ze dit beter verwerken en een plek geven", stak Robert direct van wal. Robert is al vanaf zijn 6e jaar met deze sport begonnen. "Mijn vader Robert Vogel sr. heeft in de jaren '70 Wing Chun geleerd van een leerling van Grootmeester Ip Man. Wing Chun is echt een aparte stijl in de Kung Fu training, maar wel wordt deze vorm het meeste beoefend".

Locatie

"Op deze locatie in Rijswijk (zie ook Wing Chun.nl) kan de jeugd tot pakweg 10-14 jaar trainen op woensdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur. Volwassen trainen op dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur met een uitloop naar 21:30 uur. Daarnaast worden er weerbaarheidscursussen aan particulieren en aan bedrijven gegeven". Robert heeft ook nog Wing Chun scholen in o.m. Breda, Rotterdam en Leiden. "Onze maatschappij is ook aan het verharden. Vooral in hulp sectoren en vervoer zie je dit. Daarom is het ook ons doel zowel jongeren als ouderen hierop voor te bereiden. Het Wing Chun Kung Fu is een geavanceerd systeem en is uitermate geschikt hiervoor. Het vergt echter wel tijd en training om jezelf goed te leren verdedigen in stressvolle realistische en bedreigende situaties. Wij proberen, in ontspannen sfeer, door middel van goed opgebouwde lessen jezelf weerbaarder te maken. Vanaf 1974 tot heden heeft de Associatie Wing Chun Kung Fu al behoorlijk veel mensen weerbaarder gemaakt. We bestaan bijna 50 jaar, een unicum".

Meer berichten