Valentina Tóth.
Valentina Tóth. (Foto: )

Steenvoorde Klassiek pianoconcert Valentiana Toth

De jonge talentvolle pianiste Valentina Tóth laat haar piano kunsten zien in het theater van Florence woonzorgcentrum Steenvoorde.

Rijswijk - Het concert op 14 juli vangt aan om 14.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Toegangskaarten, inclusief het programma en pauzedrankje, zijn verkrijgbaar aan de deur van het theater vanaf 14.00 uur en kosten € 9,00 p.p. Bewoners van Steenvoorde en houders van de FlorencePas betalen € 7,50 en kinderen tot 15 jaar € 6,50. Vrije zit. Het theater beschikt over een ringleiding. De voorstellingen zijn openbaar en niet alleen voor bewoners van Steenvoorde. Het wijkcentrum is gevestigd aan de Generaal Spoorlaan 62, Rijswijk.

Valentina is wat je noemt een multitalent. Zo heeft zij van haar achtste tot haar zestiende in musicals gespeeld bij Joop van den Ende Theaterproducties en V&V Entertainment. Zij studeerde met grote onderscheiding af voor haar Bachelor Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Zij studeerde tevens acteren aan het Royal Institute of Theatre, Cinema, and Sound in Brussel. Hiervoor studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Valentina won de afgelopen jaren diverse prijzen, waaronder de eerste prijs en de publieksprijs op het Nationale Prinses Christina Concours en de eerste prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm. Naast de vele concerten die ze geeft, was Valentina ook regelmatig te zien op televisie: zij was de vaste pianiste in het AVROTROS-programma 'De Tiende van Tijl'. In 2013 bracht Challenge Classics Valentina's debuut cd Hungarian Horizon uit met werken van Béla Bartók en Zoltán Kodály. Hiervoor heeft ze de Diapason d'Or gewonnen en stond ze onder andere in de top 10 van het gewaardeerde klassieke muziek radiostation Klara (BE). In oktober 2018 bracht zij haar tweede cd uit bij Challenge Classics.

Meer berichten