Excursie Natuur in Wilhelminapark Rijswijk

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert op 29 juni een excursie Natuur in het Wilhelminapark. Belangstellenden worden uitgenodigd om op 10:00 uur te verzamelen bij de Blokhut, Pieter Postmapad, Wilhelminapark Rijswijk. De aanleiding voor deze excursie zijn de knotdagen in januari – maart 2019. Na een korte powerpoint presentatie van de ervaringen met o.a. het knotten bekijken we de geknotte bomen hoe deze op het knotten hebben gereageerd. Daarnaast zullen we ook naar de overige natuur in het Wilhelminapark kijken. Neem je verrekijker en fototoestel mee. Voor koffie wordt gezorgd. De excursie zal tot ongeveer 12:00 uur duren. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Er zullen ook resultaten getoond worden van een inventarisatie van vissen in het Wilhelminapark door de studiegroep Vissen van de KNNV afdeling Delfland.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N's komen we tot een duurzame en robuuste natuur. Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. Elk jaar kent een groot thema. In 2019 is het thema Bescherm de natuur in je buurt. Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur. Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag). De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland. De KNNV beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je natuur, rust en ruimte vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Meer berichten