“Fietsen Voor AandachtsLab” roept Rijswijkers op in beweging te komen voor kinderen met Ernstig Meervoudige Beperking.

"Fietsen Voor AandachtsLab" roept Rijswijkers op in beweging te komen voor kinderen met Ernstig Meervoudige Beperking.

Op zaterdag 28 september wordt in en rond Rijswijk het evenement "Fietsen voor AandachtsLab" georganiseerd om geld in te zamelen voor Stichting KDC AandachtsLab. Dit nieuwe kleinschalige en gespecialiseerde kinderdagcentrum opende begin dit jaar haar deuren aan de Labouchèrelaan in Rijswijk. Kinderen tot 18 jaar met een Ernstige Meervoudige Beperking worden hier gestimuleerd in hun ontwikkelmogelijkheden.

Het concept van KDC AandachtsLab is voor de regio Rijswijk uniek en vooruitstrevend. Niet alleen door de focus op ontwikkeling en beweging, maar ook omdat er naar wordt gestreefd kinderen meer te laten participeren in de maatschappij. Zo zorgt het AandachtsLab dat zij méédoen in plaats van toeschouwer zijn. 

Nieuw therapeutisch zwembad hoog op verlanglijst

KDC AandachtsLab is een ouderinitiatief. Alleen de professionele zorgverleners ontvangen een salaris. Alle andere werkzaamheden worden vanuit de vrijwilligersorganisatie uitgevoerd. Met deze aanpak kan KDC AandachtsLab de intensieve inzet van één begeleider per twee kinderen realiseren. Met het fietsevenement wil KDC AandachtsLab een zo groot mogelijk bedrag bij elkaar bewegen voor het realiseren van een therapeutisch zwembad.

Initiatiefnemer Seth Halkes van het evenement ""Fietsen voor AandachtsLab":

"Ik ben zelf vader van vier kinderen en onze jongste dochter Suus (12) is ernstig meervoudig beperkt. Dat betekent dat zij de hele dag afhankelijk is van anderen. Bij KDC AandachtsLab krijgt zij de zorg en aandacht die zij nodig heeft. Door veel inleving en focus worden al haar kansen optimaal benut. Wij roepen Rijswijkers en actieve of recreatieve fietsers in de regio op in beweging te komen voor KDC AandachtsLab".

Björn Lugthart, wethouder Mobiliteit, Dienstverlening, Gezondheid, Sport en Organisatie van Rijswijk toont zich een warm pleitbezorger van het initiatief:

"Prachtig dat bewegen en het goede doel met elkaar gecombineerd worden. Voor een gezond en gelukkig Rijswijk!"

Verschillende afstanden mogelijk

Door de opzet met een drietal afwisselende routes, bepalen de deelnemers zelf hoeveel kilometer zij fietsen: 30, 60, 90 kilometer. Inschrijven voor het evenement kost 25 euro (inclusief kop koffie bij start, fietsbordje en goede zorg). Inschrijven met een bedrijventeam (maximaal 6 personen) kost 500 euro. De deelnemers wordt daarnaast een inspanning gevraagd om zich door vrienden, familie of collega's te laten sponsoren. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 juli 2019. Daags voor het evenement wordt er samen met scholen in de buurt ook een speciale KidsRun georganiseerd voor KDC AandachtsLab.

Meer informatie en inschrijven via: www.aandachtslab.nl/fietsenvooraandachtslab

Wil je sponsoren of helpen met dit mooie evenement, neem dan contact op met Seth Halkes, sethhalkes@gmail.com

 

Meer berichten