De nieuwe coach van Refleks, Arjan Maltha
De nieuwe coach van Refleks, Arjan Maltha (Foto: )

'Ik popel om te beginnen'

Arjan Maltha nieuwe coach Refleks

Nico Mos

Refleks trainer / coach Leon Postumus, gaf al eerder aan, dat dit seizoen zijn laatste is. Zijn op volger, Arjan Maltha (40) komt over van Meervogels uit Zoetermeer. Arjan heeft inmiddels een aardig beeld van de selectie. Een kennismaking.

Rijswijk - "Eind december vroeg ik mij af, wat ik volgend seizoen zou gaan doen en of dat nog bij Meervogels zou zijn. Ik heb daar drie jaar, met heel veel plezier, als trainer/coach van het tweede team gewerkt en voor mijn gevoel het maximale uitgehaald. Ik zocht eigenlijk naar een nieuwe uitdaging en wil weer op eigen benen staan. Refleks kwam eigenlijk precies op het juiste moment", antwoordt Arjan op de vraag waarom hij volgend seizoen bij Reflex voor de groep staat. Arjan is in het dagelijkse leven gymdocent op voortgezet praktijk onderwijs. "Ik heb het erg naar mijn zin en ik ben dus in feite dagelijks met sport bezig (glimlacht)". En over Refleks:

" Ik heb het team al een paar keer bekeken o.m. bij Ekva in Almere. Ik zag een heel sprankelend talentvol achttal staan en dacht, dat ziet er leuk uit. Ik ben mij er wat verder in gaan verdiepen en als je dan door heel de vereniging heen kijkt, constateer je dat Refleks een heel gezonde vereniging is. Ook bij de jeugd loopt behoorlijk wat talent rond".

'Kampioen worden'

"Refleks speelt op het veld in de eerste klasse en is in de zaal net geen kampioen geworden dus acteren we volgend seizoen nog op tweede klas niveau. Daar ligt dus de uitdaging om direct de doelstelling voor volgend seizoen uit te dragen: handhaving veld en kampioen worden in de zaal. Ik heb al gesprekken gevoerd met de technische commissie en de andere selectie trainers. Ik zie dat er veel potentie en rek in de spelersgroep zit. Het moet nog wel klikken, maar ben daar niet bang voor. Ik geef nog begin juni een presentatie hoe het seizoen eruit gaat zien, maar ik popel nu al om te beginnen (glimlacht). Ik heb voor één jaar getekend, maar mijn intentie is om langer te blijven", aldus de nieuwe trainer coach van Refleks.

Meer berichten