Burgemeester Bezuijen wil de Rijswijkse inwoners bewuster maken van de risico's bij het gebruik van internet.
Burgemeester Bezuijen wil de Rijswijkse inwoners bewuster maken van de risico's bij het gebruik van internet.

Burgemeester roept hulp hacker in

Emile Verdegaal

Ludieke start campagne

RIJSWIJK - De dalende trend van het aantal misdrijven in Rijswijk stemt burgemeester Bezuijen tevreden maar is voor hem geen reden om achterover te leunen. Integendeel. "Vanzelfsprekend ben ik blij dat onder meer het aantal woninginbraken fors daalt. Maar nieuwe dreigingen", en de burgemeester wijst naar zijn computer, "liggen op de loer. Internet brengt mooie dingen, maar jammer genoeg maken ook steeds meer criminelen gebruik, of moet ik zeggen misbruik van internet. Hacking, phishing, internetfraude. Je leest er steeds vaker over."

Internetcriminelen worden steeds gewiekster en zien vanuit hun onzichtbare positie kans grote schade aan te richten. En vaak zijn het argeloze internetgebruikers die hen daarbij onbedoeld een handje helpen. De gemeente Rijswijk wil haar inwoners daarom bewuster maken van de risico's bij het gebruik van internet. Volgende week is de aftrap van een Rijswijk-brede bewustwordingscampagne.

Speciaal voor de startbijeenkomst a.s. woensdagavond heeft de gemeente een bijzondere expert aangetrokken, Stan Hegt. Deze internetdeskundige verdient momenteel zijn brood als professioneel hacker en veiligheidsspecialist. Burgemeester Bezuijen is erg benieuwd naar het verhaal van deze fraude-expert en heeft zichzelf ook voor deze interactieve Cyber Awareness- bijeenkomst aangemeld. "Ik zelf vind dat ik alle denkbare voorzorgsmaatregelen tref om het risico van misbruik door derden te verkleinen. Toch zou ik niet zo ver durven gaan door te stellen dat ik nooit het slachtoffer zal worden. Ik weet namelijk ook dat criminelen steeds weer nieuwe trucjes verzinnen. Woensdagavond gaat Stan Hegt ons op een begrijpelijke manier uitleggen welke extra maatregelen we kunnen treffen om veilig te kunnen blijven internetten."

Iedereen is welkom de informatieavond bij te wonen. Ouderen, jongeren, bedrijven. "Deelnemers", belooft de burgemeester, "krijgen deze avond een kijkje in de digitale wereld die normaal gesproken voor veel mensen onzichtbaar is. Ik hoop op een grote opkomst. Want Rijswijk maken we samen veilig. Ook digitaal."

Meer berichten