Minouche van de opleiding Bloem, groen en styling.
Minouche van de opleiding Bloem, groen en styling. (Foto: )

Studenten Wellantcollege bouwen groene pop-up store

Stdenten van het Wellantcollege zetten een groene pop-up store op in winkelcentrum In de Bogaard. In de pop-up store geven studenten allerlei workshops en presentaties in het kader van de Green Days 2019.

Rijswijk - Op 18 en 19 juni steken de studenten van Wellant mbo Rijswijk de handen uit de mouwen om Rijswijk groener en duurzamer te maken. Minouche van de opleiding Bloem, groen en styling: "Hier op school zijn we al vele jaren duurzaam bezig. Tijdens de Green Days willen we ook andere Rijswijkers enthousiasmeren en zo die duurzaamheidsgedachte verspreiden."

De pop-up store aan de Prins Johan Friso Promenade 47 biedt allerlei activiteiten die te maken hebben met duurzaamheid. Studenten van de opleiding Stedelijk groen leggen in de pop-up store een geveltuin aan en geven bezoekers informatie over het duurzaam aanleggen en onderhouden van tuinen. Ook kunnen bezoekers de nagels van hun dieren laten knippen en helpen de studenten van de opleiding Dierverzorging bezoekers bij het maken van speeltjes van restmateriaal voor huisdieren. De studenten van de opleiding Bloem, groen en styling begeleiden bezoekers onder andere bij het maken van armbandjes, plantenhangers en tassen van gebruikte materialen. Er is ook een klas van deze opleiding die hun eindexamenpresentatie geven, er is dus mooi bloemwerk te bewonderen. Ook is er een Aquoponics demosysteem te zien: vis- en plantenteelt ineen. De vakgroep Food staat voor u klaar in een foodtruck met gezonde snacks en informatie over gezonde en goedkope voeding.

Meer berichten