Foto: Martin Reitsma

A Symphonic Tribute for Warchild

Martin Reitsma

Met muziek van Pink Floyd

'The Pink Floyd Sound', 'The Hague Youth Symphony Orchestra' en 'Popkoor Prestige Pro' geven op zaterdag 15 juni een uniek Symphonic Tribute Concert in het Haagse World Forum. Een deel van de opbrengst gaat naar War Child. De aanvang is 20.00 uur.

Rijswijk - Organisator van het evenement is Eric Drabbe. "Net als bij het Symphonic Tribute Concert in 2016, gaat een substantieel deel van de opbrengst, vóór aftrek van de kosten, naar War Child", vertelt hij. In 2016 heeft dit ruim 6.000 euro opgeleverd. Drabbe gaat verder: "Afgelopen dinsdagmiddag werd ik geïnterviewd door Joey Koeijvoets van Rijswijk.TV met op de achtergrond het voormalige Rijswijkse stadhuis, waar ik ooit ben getrouwd. Ik vertelde daarbij over het Pink Floyd Tribute concert. We hebben het onder meer gehad over - wat de reden is om een deel van de opbrengst aan War Child te schenken - en over de toch wel unieke expositie over Pink Floyd in haar beginjaren. Ik ben al jaren betrokken bij hulp aan kindsoldaten in oorlogsgebieden. The Pink Floyd Sound, wordt dit keer ondersteund door een fantastisch orkest, bestaande uit circa 80 enthousiaste jonge muzikanten onder leiding van dirigent Marcel Geraeds van het Hofstads Jeugdorkest. 'Hofstad' dekt de naam eigenlijk niet meer, want de jonge musici komen uit de hele Haagse regio, dus ook uit Rijswijk.

 

Een wens van velen gaat in vervulling met de integrale en originele uitvoering van 'Atom Heart Mother' (Suite), compleet met koor en orkest. Ook de populairste songs van Pink Floyd ontbreken niet. Drabbe: "Uiteraard wordt het concert uitgevoerd met subliem geluid en een overweldigende licht-, laser- en videoshow. De magische samensmelting van al deze elementen is wat de muziek van Floyd mede zo aangrijpend maakt. Het belooft een memorabel optreden te worden. Met spectaculaire shows in binnen- en buitenland, een dvd én gastoptredens staat de band inmiddels internationaal bekend als één van de meest authentieke Pink Floyd Tributebands. De adembenemende solo's, sferische orgeltonen en psychedelische effecten, het zit er allemaal in. De magische licht- en videoshow maken dit audiovisuele spektakel compleet. De setlist is uniek! Ook het Popkoor Prestige Pro klinkt spetterend en professioneel en staat voor kwaliteit. Dit koor bestaat uit ruim 20 getalenteerde en speciaal geselecteerde zangers en zangeressen uit heel Nederland. Vóór aanvang van het concert en in de pauze is in de foyer een uitgebreide expositie te zien over Pink Floyd via de Pink Floyd fanclub Nederland.

Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via: www.ticketmaster.nl. Meer info over het evenement via www.symphonictribute.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden