2500 basisschoolleerlingen genieten van Theater Toetje!

Met maar liefst 2500 Rijswijkse leerlingen van 10 basisscholen en 9 voorstellingen op 3 verschillende dagen sloot de Rijswijkse Schouwburg op dinsdag 4 juni het Theater Toetje af. Een nieuw initiatief van het theater, waarbij de hele basisschool werd uitgenodigd voor een gratis voorstelling in de grote zaal van de schouwburg!

Rijswijk - Het Theater Toetje is een samenwerking van de Rijswijkse Schouwburg en het Kunstgebouw. Beide organisaties vinden het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met theater. Dit schooljaar bood de schouwburg, bovenop het reguliere Kijk|Kunst-programma van het Kunstgebouw, een extraatje aan in seizoen 2018-2019: het Theater Toetje. Rijswijkse basisscholen, die deelnemen aan Kijk|Kunst, konden zich aanmelden voor een gratis extra voorstellingsbezoek voor groep 1 t/m 8 in de grote zaal van de Rijswijkse Schouwburg!

Met alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 hebben de basisscholen kunnen genieten van de muzikale voorstelling BANWAKABOOM. Tijdens deze voorstelling maakten de kinderen kennis met o.a. de cajon, de timba, body percussion en mochten ze meezingen met swingende versies van o.a. 'De wielen van de bus' en 'Happy als ik dans'. Kortom, een overweldigende en swingende ervaring voor alle leerlingen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden