De teamleden van RSC Animo tijdens de reünie.
De teamleden van RSC Animo tijdens de reünie. (Foto: )

Na veertig jaar een bijzondere reünie

De Redactie

Handbalteam heren animo uit 1976

Het heren handbalteam uit 1976 van vereniging RSC Animo vierde afgelopen weekend een bijzondere reünie. Het volledige team kwam samen, na elkaar veertig jaar niet te hebben gezien.

Rijswijk - Na de actieve handbalcarrière is er door een aantal spelers een paar jaar intensief met elkaar getennist maar na verloop van tijd verloren de spelers elkaar uit het oog. Teamleden Erik Offerman en Robert L.Luijendijk besloten een jaar gelden weer eens samen te tennissen. Tijdens één van die tennispartijen kwamen zij op het idee om een reünie te organiseren voor het uiterst actieve handbalteam, waar zij beide veel dierbare herinneringen aan hebben. Het gehele voormalige team verzamelde zich in de Marimbahal, destijds de thuishaven van het team, op de trainer, wijlen Ton van Beek, na.

Robert L.Luijendijk stapte destijds over van Hellas Den Haag naar Animo. "Het team dat ik aantrof was gemotiveerd en er hing een ontzettend goede sfeer", memoreert Robert. "We speelden dat jaar voor het eerste in de 1e divisie en het team bevatte een paar echte talenten, zoals Erik Offerman, Frans Verbeek en Jan van Dongen." En datzelfde animo presteerde het toch maar mooi een paar jaar later een groot internationaal kersttoernooi te organiseren met ploegen uit Tsjechië, België en Nederland. De spelers en het bestuur hebben toen veel arbeid geleverd om het internationale toernooi te laten slagen. Sponsors, onderdak, lunchpakketten en attractieve ploegen werden gezocht en gevonden. Zo'n toptoernooi waar heel veel handballiefhebbers op afkwamen is daarna niet meer in de regio georganiseerd. Het harde werk van de handbalvereniging leidde tot een promotie naar de eredivisie van de heren. Jammer genoeg is er kort daarna een besluit genomen de club op te heffen wegens gebrek aan jeugd en financiële middelen. "Hoe leuk is het dan niet, dat het team dat destijds de eerste initiatieven nam animo op een hoger plan ten brengen, na zo veel jaren weer een keertje bij elkaar komt om oude herinneringen op te halen", eindigt Robert zijn verhaal.

Meer berichten