Golfen voor Gehandicapten

De Lions Club Rijswijk organiseerde op 4 juni een Sponsorwedstrijd op Golfvereniging Leeuwenbergh. De opbrengst gaat naar de Stichting Golf voor Gehandicapten (GvoorG).

Den Haag - Stichting Golf voor Gehandicapten zet golfen als middel in om mensen met een fysieke beperking sociale aansluiting te geven. Voor mensen met een beperking is werken vaak niet (meer) mogelijk, en zomaar leuke uitstapjes ondernemen met vrienden is vaak ook geen optie. GvoorG spreekt met golfverenigingen speciale arrangementen af voor golfers met een beperking. Zo kunnen zij toch bezig blijven met hun favoriete sport.

Norbert de Kramer van de Lions Club: "Met de Lions Club Rijswijk zetten wij ons altijd in voor de medemens die wat extra's nodig heeft. In GvoorG zien wij een doel dat wij graag willen ondersteunen. In eerste instantie door het organiseren van een Sponsorwedstrijd. Toen we dit kenbaar maakten, waren de flights zo verkocht. Maar voorop staat vooral het plezier dat we met elkaar hebben." Aan elke gesponsorde flight worden twee gehandicapte golfers gekoppeld. Tezamen wordt een best ball gespeeld, waardoor elke speler een aandeel heeft in de score.

Na de wedstrijd vond een prijsuitreiking plaats. Die werd verzorgd door de vice-president van de Lions club Rijswijk, mevr. Lida Wilson-Verboom.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden