Ankie Remijn biedt leerlingen, ouders en docenten houvast met haar boek Meer leren in minder tijd. Foto: PR
Ankie Remijn biedt leerlingen, ouders en docenten houvast met haar boek Meer leren in minder tijd. Foto: PR

Rijswijkse schrijft boek: Meer leren in minder tijd

RIJSWIJK - De meeste leerlingen geven aan dat ze óf een druk sociaal leven hebben, óf goede cijfers op school. Hoe zorg je ervoor dat leerlingen goed presteren op school en tijd hebben voor leuke dingen? Het boek Meer leren in minder tijd van de Rijswijkse auteur Ankie Remijn biedt praktische tips voor docenten, mentoren en ouders die leerlingen willen begeleiden bij het maken van hun huiswerk zodat ze meer kunnen leren in minder tijd. De boekpresentatie vindt plaats op 22 januari bij boekhandel Huyser in Delft.

Vier pijlers

In Meer leren in minder tijd beschrijft Ankie Remijn aan de hand van de vier pijlers brein, school, plannen en motivatie hoe een optimaal leerproces eruitziet. Hoe verschilt de aanpak van huiswerk per vak? Hoe gebruik je je agenda optimaal? Wat is het verschil tussen overhoren en verhoren? Hoe blijf je ontspannen tijdens een toetsweek? En wat hebben salami en tomaten met huiswerkplanning te maken? Remijn legt het uit aan de hand van interessante cases, checklists en handige huiswerkschema's.

Over de auteur
Drs. Ankie Remijn heeft vijftien jaar lesgegeven op een middelbare school in Rotterdam. Tegenwoordig is ze eigenaar van het bedrijf 'Investeren in Leren' en geeft ze leiding aan een huiswerkklas. Daarnaast geeft ze lezingen over het onderwerp 'puberbrein en huiswerk'. Het boek is te koop voor 19,95 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden