Patrick van Zuiden met dochter Eline voor de plek dat als decor voor het aankomende musicalfestijn gaat dienen
Patrick van Zuiden met dochter Eline voor de plek dat als decor voor het aankomende musicalfestijn gaat dienen (Foto: Frans Limbertie)

Savarin viert feestje met musical spektakel

Frans Limbertie

Musicaltoppers in de openlucht!

Restaurant, Hotel & Spa Savarin bestaat 25 jaar. Reden voor een feestje, dat gevierd wordt met een heus musicalspektakel in Rijswijk. Plaats van handeling: het historische plein met het monumentale Huize Zuidhoorn als decor.

Patrick van Zuiden is een energiek persoon die altijd bezig is. Het liefst meer uren dan in een dag gaan. "Je hoeft met mij geen medelijden te hebben," zegt hij. "Het ligt aan mijzelf. Ik ben nou eenmaal altijd aan het rennen en vliegen." De Rijswijker is een succesvol ondernemer. De eerste jaren werkzaam als kok in verschillende restaurants, om in de jaren negentig te belanden op campings in de Ardèche en Vogeze in Frankrijk, die hij vervolgens zelfstandig ging runnen. Terug in Nederland startte hij verschillende zaken op. Een daarvan, Savarin, begon hij vijfentwintig jaar geleden op de Haagweg, en is inmiddels uitgebreid tot een groot en succesvol bedrijf bij Huize Zuidhoorn. Waar komt de naam Savarin eigenlijk vandaan? "Jean Anthelme Brillat-Savarin was een Franse rechter en schrijver, die vooral bekend geworden is als schrijver van het gastronomische werk La Physiologie du Goût. Hij heeft een aantal filosofische uitspraken gedaan zoals: 'De ontdekking van een nieuw gerecht zegt meer voor de mensheid dan de ontdekking van een nieuwe ster'. Toen ik het kocht aan de Haagweg, bestond de naam al twee jaar en heb ik die meegenomen," aldus van Zuiden. Hoe is het hele idee van een musical op deze plek tot stand gekomen? Ik wilde echt een feestje organiseren voor deze vijfentwintig jaar. Iets extra's. Zelf ben ik altijd een groot musicalfan geweest en heb ik contacten in die wereld. Aangezien wij een geweldige locatie voor handen hebben leek het mij wel aardig om zoiets hier neer te zetten." Het is dus buiten, maar met een overdekte tribune en podium. "Zekers, met dit onvoorspelbare weer in Nederland durf ik het niet aan om dit zonder te doen. Dus mocht het gaan regenen, kan het gewoon doorgaan. Het wordt echter wel transparant met het monumentale hotel als decor. Een kennis van mij die dirigent is geweest van Stage Entertainment, heb ik gevraagd een aparte show te schrijven. Maaike Widdershoven kende ik al goed en heb haar weten te strikken. Zij heeft Rene van Kooten en Jasper Taconis enthousiast gemaakt en die komen er nu bij. Samen met een een jong en talentvol ensemble. Mooi toch?" Er zijn twee shows per dag te zien, matinee en avond, en er is plaats voor tweehonderdvijftig man per voorstelling. Dinsdagavond 18 juni is try out, en is iedereen welkom tegen een gereduceerde prijs van tien euro. Een dag later, woensdag 19 juni, is de officiële première. "Ik doe het heel bewust voor weinig geld. Lijkt me fantastisch wanneer iedereen komt kijken, van jong tot oud. Uniek voor deze prijs. Volgens mij betaal je voor een musical veel meer. En dit is ook nog eens in de buitenlucht. Dus laten we in godsnaam hopen voor mooi weer. Ik ga alvast hopen en bidden."

https://www.savarin.nl/nl/mogelijkheden-savarin-on-stage.html

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden