Foto:

Geslaagde editie Retour Rijswijk haalt mooi bedrag op voor ALS

De negende editie van Retour Rijswijk kende een geslaagde editie. Onder aanvoering van de jongste renners van wielervereniging de Spartaan finishten zij moe maar voldaan aan het Julialaantje. Burgemeester Michel Bezuijen en wethouders Bjorn Lugthart, Jeffrey Keus, wethouders van gemeente Rijswijk en tal van belangstellenden stonden daar al klaar om de de ruim 60 sportievelingen bij sportvereniging Vredenburch te onthalen.

Rijswijk - Met de fietstocht vragen de sporters zoveel mogelijk aandcht voor de spierziekte ALS. Een ziekte die zeer progressief is en onvermijdelijk eindigt in het overlijden van de patiënt. Met de tocht langs de drie gemeente Rijswijk die Nederland kent, halen de deelnemers zoveel mogelijk geld op om meer onderzoek mogelijk te maken. De tocht startte al vroeg in de ochtend. Vanaf het Boogaardplein vertrokken om 06.30 uur de renners richting Rijswijk (gemeente Buren) waar zij ondanks een straffe tegenwind rond 11.00 uur aankwamen. Een heerlijk kop koffie met de inmiddels traditionele warm appelflappen vonden gretig aftrek na deze inspannende rit. Na de korte pauze werd koers gezet naar de nieuwe fusie gemeente Altena, het Brabantse Rijswijk maakt onderdeel uit van de nieuwe gemeente Altena. Om 13.15 uur werd daar genoten van de lunch. Hierna vertrok de groep vol goede moed om circa 18.00 uur en zonder een lekke band of ander leed en inmiddels 232 km verder te finishen.

Opbrengst
Bij de finish maakte burgemeester Michel Bezuijen in het bijzijn van alle deelnemers en belangstellenden het voorlopig opgehaalde bedrag bekend. In totaal werd maar liefst 1280 euro opgehaald. Een mooi bedrag dat nog kan oplopen omdat nog niet alle toegezegde bedragen waren verwerkt. Een prima resultaat dat belangrijk is omdat de spierziekte ALS nog altijd geen adequate behandeling kent die perspectief biedt op herstel. Hoe meer geld er beschikbaar komt voor onderzoek, hoe beter het is. De laatste kilometers fietste ook het team Marieke mee. Marieke heeft de spierziekte ALS en op een speciale tandem fiets reed zij als 'kopvrouw' voor de renners uit. Ondersteund door een aantal leden van het team TourduAls (www.tourduals.nl). Eind mei zal het jaarlijkse sportieve evenement plaatsvinden in Frankrijk. Onder het motto 'Samen trappen we ALS de wereld uit' beklimmen jaarlijks honderden fietsers, hardlopers en wandelaars de bekende Mont Ventoux om geld op te halen in de strijd tegen ALS. Het team Marieke zal ook aan dit evenement deelnemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden