Jos Laus is niet alleen organist maar ook dirigent. Op 22 juni ontvangt hij in Parijs de Franse Médaille de Vermeil
Jos Laus is niet alleen organist maar ook dirigent. Op 22 juni ontvangt hij in Parijs de Franse Médaille de Vermeil (Foto: )

Franse onderscheiding Rijswijkse musicus

Rijswijk - Deze maand is de Rijswijkse organist en dirigent Jos Laus door de Franse Société Académique d'Education et d' Encouragement Arts-Sciences-Lettres te Parijs onderscheiden met de vergulde medaille (Médaille de Vermeil) voor zijn verdiensten voor de Franse muziek en cultuur. De kandidaat ontvangt voor het eerst deze onderscheiding. De onderscheiding wordt zaterdag 22 juni a.s. tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst te Parijs uitgereikt. In Nederland zal de officiële uitreiking plaats vinden op een nog nader te vermelden datum. Deze uitreiking zal omlijst worden door een feestelijk concert en gezellige receptie.

Dirigent en organist

Jos Laus (1953) is dirigent en organist van de St. Jacobuskerk aan de Parkstraat te Den Haag en wordt weleens omschreven als toonkunstenaar. Daarvoor was hij van 1969 tot 2004 verbonden aan de H. Bonifatiuskerk te Rijswijk. Als orgeldeskundige begeleidde hij talrijke restauratie en nieuwbouwprojecten en publiceerde een boek over de 19e eeuwse orgelmakerij van Maarschalkerweerd & Zoon te Utrecht. Eind mei viert Laus zijn vijftigjarig jubileum als kerkmusicus. Eind november 2019 zal hij afscheid nemen van de Sint Jacobuskerk vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden