Foto:

Draagvlak voor vuurwerkvrije zones

Bijna tweederde van de Rijswijkers is positief over het instellen van vuurwerkvrije zones in de gemeente. Dat blijkt uit een enquête van de gemeente Rijswijk. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over de resultaten en het vervolg.

Rijswijk - Rijswijk experimenteerde al eerder met vrijwillige vuurwerkvrije zones, waarbij buurtbewoners zelf hun straat mochten uitroepen tot vuurwerkvrije zone. Het verzoek van GroenLinks dat de gemeente zelf zones aanwijst en handhaaft, kreeg toen geen vervolg omdat men nog geen voldoende draagvlak zag. De uitslag van de enquête schetst een positief beeld ten opzichte van vuurwerkvrije zones. "Het experimenteren met vrijwillig vuurwerkvrije zones is een heel mooie eerste stap voor Rijswijk," zegt GroenLinks-raadslid Nanette Kistemaker. "Wat ons betreft gaan we nog een stapje verder en wijzen we ook als gemeente vuurwerkvrije zones aan, bijvoorbeeld rondom kinderboerderijen, speeltuinen en het dierenasiel."

De partij hoopt daar vanaf volgend jaar mee te beginnen. "Laten we van oud en nieuw weer een feest maken dat voor iedereen leuk is," stelt Kistemaker. "Het instellen van zones waar geen vuurwerk wordt afgestoken helpt daarbij." Binnenkort wordt de kwestie besproken in de gemeenteraad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden