Voor de 9e keer fietsen ambtenaren 225 km voor ALS


Vrijdag 17 mei gaat om 06.30 uur de negende editie van de ReTour Rijswijk van start op het Bogaardplein te Rijswijk. Een jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk, de gemeente Woudrichem en gemeente Buren in één dag langs de drie 'Rijswijken' van Nederland fietsen. Rond 18.00 uur komen de fietsers aan bij Sportpark Vredenburch waar onder andere burgemeester Bezuijen de deelnemers over de finish zal juichen.

Meer dan 1500 km voor ALS
Het initiatief kwam in 2011 van medewerkers van de gemeenten. De afgelopen acht jaar hebben de deelnemers al ruim 1500 km bij elkaar gefietst. In Nederland leven gemiddeld 1500 mensen met ALS, dus voor elke patiënt is zo al een kilometer gereden.

Met deze tocht verbinden de fietsers de drie Rijswijken met elkaar en ondersteunen zij ook een belangrijk initiatief.

Fietsen voor ALS
Het inschrijfgeld van ReTour Rijswijk gaat volledig naar het Team Marieke dat op 29 mei meedoet aan de Tour du ALS. De teamleden beklimmen die dag één, twee of drie keer de Mont Ventoux. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS. ALS is een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen en die gemiddeld binnen 3 jaar leidt tot het overlijden van de patiënt. Er is nog geen medicijn en daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is veel geld voor nodig. De deelnemers leveren graag een sportieve bijdrage die geld oplevert voor onderzoek naar deze ziekte.

Sponsoren
Mocht u de fietsers en daarmee de strijd tegen ALS willen ondersteunen, dan is dat mogelijk. Neem contact op met Jessica Moleveld van de gemeente Rijswijk: jmolevel@rijswijk.nl / 070-3261559. Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.

Bijzondere finish in Rijswijk Zuid-Holland
Marieke, van Team Marieke, rijdt het laatste stuk op een tandem mee. Dit gebeurt onder begeleiding van politie en een aantal jeugdrijders van RWV De Spartaan. Bij de finish heet een heus ontvangstcomité, bestaande uit familie, vrienden, Stichting Tour du ALS, wethouders en raadsleden van Rijswijk en collega's, hen welkom. U bent van harte welkom om het comité te versterken!

Meer berichten