Waterpolo met het Nederlandse dames waterpoloteam.
Waterpolo met het Nederlandse dames waterpoloteam. (Foto: )

Triodus en het Nederlandse dames waterpoloteam

Uithoudingsvermogen. Kracht. Een goede zwemtechniek. Goed kunnen gooien. Dát zijn eigenschappen die een echte waterpolospeler heeft. Op 30 april konden de BSO-kinderen van Triodus Kinderopvang laten zien wat zij in huis hadden. Zij kregen een bijzondere clinic onder leiding van het Nederlandse dames waterpoloteam in het zwembad van Sport- en welzijnscentrum de Schilp in Rijswijk.

Rijswijk - De oranje dames trainen op dit moment hard voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Maar, zij maken graag tijd vrij om een clinic te geven in de sport waar zij zo in uitblinken. De clinic begon met een demonstratie waar alle kinderen met grote ogen en in opperste concentratie naar keken. Aanvallen, scoren en vrije worpen: alles kwam aan bod. Ook was er tijd om vragen te stellen aan het team. Nadat de dames alles hadden laten zien, was het tijd voor actie. De kinderen werden eerst opgewarmd met een stevige warming-up. Vervolgens sprongen zij, ieder met een waterpolocap op met een plons het water in. Een mooie kennismaking met de sport.

Waterpolo is topsport en helpt bij de mentale en motorische ontwikkeling van kinderen. Daarom is de SWKGroep, waar Triodus Kinderopvang onderdeel van is, een samenwerking aangegaan met het dames waterpoloteam. Een bewuste keuze, want waterpolo is echt een sport waarvoor je sterk en weerbaar moet zijn. De SWKGroep wil kinderen stimuleren in hun groei en daarvoor investeren in zowel hun fysieke als mentale kracht. Weerbaar maken hoort daarbij. Zo leren kinderen zich staande te houden, ook wanneer zij obstakels en hindernissen tegenkomen.Dit jaar staat in het teken van Body Brains bij Triodus Kinderopvang. Een jaar lang worden de kinderen meegenomen in de wereld van optische illusies en hersenkrakers. Maar ook gezond eten, sporten, relaxen en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod.

Over Triodus Kinderopvang
Triodus Kinderopvang heeft al meer dan 100 jaar ervaring met kinderopvang, en is één van de grootste kinderopvangorganisaties in Den Haag. Dagelijks bieden zij dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang voor kinderen van nul tot twaalf jaar. De gedreven medewerkers werken vanuit een unieke visie volgens de eigen Trioduspedagogiek. Triodus gaat ervan uit dat elk kind wel honderd manieren heeft om de wereld te ontdekken. Honderd manieren om te denken, te spelen, te praten en te leren. Kinderen krijgen bij Triodus daarom alle ruimte om zichzelf te ontplooien, ieder op zijn of haar eigen tempo. De visie van de organisatie op kinderopvang is dat die veel meer gericht moet zijn op vorming en ontwikkeling dan op uitsluitend opvang. Triodus is onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Kijk voor meer informatie op: www.triodus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden