Bij stichting Dedicon kun je vrijwillig aan de slag in verschillende functies zoals audiotechnicus of voorlezer. Foto: Jonathan Velasques
Bij stichting Dedicon kun je vrijwillig aan de slag in verschillende functies zoals audiotechnicus of voorlezer. Foto: Jonathan Velasques (Foto: Jonathan Velasques)

'Snuffeldag' voor jonge vrijwilligers Rijswijk

Rijswijk - Op 11 mei aanstaande organiseert stichting Dedicon te Rijswijk een inloopmiddag voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar die interesse hebben om zich als vrijwilliger in te zetten. Van 12.00 tot 14.00 uur kunnen ze 'snuffelen' aan vrijwilligersfuncties zoals voorlezer of audiotechnicus. Projectleider Anne Claire van der Lugt: "We bieden jongeren de kans om bij ons 'Onzichtbare held' te worden. Je kunt bij Dedicon boeken, schoolboeken, kranten en tijdschriften inspreken of op de achtergrond als audiotechnicus aan de slag gaan. De audioproducties zijn bedoeld voor mensen met een visuele beperking. Als 'Onzichtbare held' zorg je ervoor dat mensen die niet gewoon kunnen lezen, toch gewoon mee kunnen doen in onze maatschappij." Er zijn verschillende functies die speciaal door jonge vrijwilligers kunnen worden ingevuld. "Behalve als voorlezer en audiotechnicus ben je ook van harte welkom als je aan de slag wilt als leesbegeleider, webredacteur of sociale mediaredacteur", aldus Van der Lugt. "Als je nog niet precies weet wat zo'n functie inhoudt, kun je op 11 mei vrijblijvend binnenlopen en een kijkje nemen. Onze coaches beantwoorden al je vragen." De 'Snuffeldag' is van 12.00 tot 14.00 uur bij Stichting Dedicon aan de J.C. van Markenlaan 3 (7e etage) te Rijswijk. www.onzichtbarehelden.com.

Meer berichten