Buurtsuper Sion, Altijd iets leuks te doen!
Buurtsuper Sion, Altijd iets leuks te doen! (Foto: De Kracht van Rijswijk)

Buurtsuper Sion opent haar deuren

De Bibliotheek aan de Vliet, Trias en Welzijn Rijswijk geven een feestje als aftrap van de gezamenlijke activiteiten in Buurtsuper Sion. Het thema van deze middag is Superhelden en alle kinderen mogen dan ook als superheld verkleed komen!

Rijswijk - De ruimte die de instellingen gaan gebruiken in Kindcentrum BuitenRijck gaat Buurtsuper Sion heten. Samen met één van de Rijswijkse wethouders verricht de Buurtsuperheld op 15 mei om 15.00 uur de officiële openingshandeling van de Buurtsuper. Na de opening kunnen de kinderen meedoen aan drie workshops tot 16.30 uur. Tijdens de workshop 'Krachtvoer voor superhelden' gaan de deelnemers (4+) lekkere hapjes maken. Met de workshop 'Superhelden kabaal' (7+) kunnen de kinderen kanaal maken met bucket-drumming. Dan is er ook nog de workshop 'Geheime code' (9+) waarbij de iets oudere kinderen creatief leren programmeren.

Voor de periode 20 mei tot en met juli hebben de bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk verschillende activiteiten gepland in Buurtsuper Sion. Zo komt er een Ukkie-ochtend voor kinderen van nul tot vier jaar, is er een koffieochtend voor volwassenen en is er muziek voor de allerkleinsten, van anderhalf tot en met tweeënhalf jaar. Het complete programma wordt uitgedeeld op de dag van de opening. Na deze periode gaan de activiteiten door, mogelijk met een andere invulling.

Bij de inwonersenquête naar de Leefbaarheid in RijswijkBuiten van 2018 gaven de bewoners aan sterk de behoefte te hebben aan centraal punt van ontmoeting. “Iets doen” in de wijk vinden zij belangrijk. De bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk spelen daar op in met het aanbieden van activiteiten in de Buurtsuper. U vindt Kindcentrum BuitenRijck in Rijswijk Buiten aan de Metelerkampstraat 105.

Meer berichten